Țară, țară, vrem drumari! Criză de muncitori calificați

Țară, țară, vrem drumari! Criză de muncitori calificați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” atrage atenția autorităților că există o criză de muncitori calificați în construirea de drumuri, deoarece școlile nu mai produc specialiști. Cea mai mare penurie de oameni calificați este în județele din Moldova, principalul motiv reprezentându-l desființarea specializărilor la liceele și școlile profesionale de stat, afirmă sindicaliștii, care solicită autorităților să introducă în următorul plan de școlarizare calificări legate de domeniul infrastructurii rutiere, pentru muncitori și tehnicieni.

În ultimii ani, în domeniu au fost angajați muncitori calificați în alte meserii. De asemenea, în prezent nicio instituție școlară din regiunea Moldova nu are clase de calificare a acestei categorii de muncitori, iar în centrele universitare Iași, Suceava și Galați se licențiază ingineri cu acest profil, însă acest lucru nu este suficient, adaugă sindicaliștii.

Potrivit acestora, în județele din Moldova, la firmele specializate pe drumuri și poduri, este nevoie de circa 1.800 de muncitori și tehnicieni calificați și peste 300 de ingineri. În administrație există un deficit de aproximativ 1.000 de muncitori calificați, precizează Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”.

Citit 2889 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 09:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.