700 de șanse pentru a deveni jandarm

700 de șanse pentru a deveni jandarm
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu mai puțin de 700 de locuri sunt scoase la concurs în acest an de școlile specializate în pregătirea viitorilor subofițeri jandarmi.

Sesiunea de înscriere, care a început pe 20 aprilie și va dura până pe 5 mai 2023, are în vedere recrutarea pentru cele două instituții de învățământ din țară cu acest profil și se adresează tinerilor care au cel mult 27 de ani împliniți în cursul acestui an și care au promovat examenul de Bacalaureat.

Ambele școli de subofițeri jandarmi, cea de la Drăgășani, județul Vâlcea, și cea de la Fălticeni, din județul Suceava, pun la bătaie câte 350 de locuri, dintre care câte trei sunt alocate persoanelor de etnie romă și alte trei locuri, persoanelor aparținând altor minorități.  

Pentru această sesiune de admitere, candidații vor susține o probă de evaluare a cunoștințelor care constă într-un test grilă, ce cuprinde subiecte la limba română (40 la sută din test), limbă străină, engleză sau franceză, la alegere (15 la sută din test), subiecte de legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului (20 la sută din test), subiecte de educație cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții de deprindere a raționamentului logic (15 la sută din test). Urmează o probă sportivă, iar cei care vor promova, vor parcurge testarea psihologică și vizita medicală. Durata de școlarizare este de un an, iar în această perioadă elevul va efectua și stagiul de practică în unitatea în care a fost recrutat. Cazarea, hrana și echipamentul sunt gratuite. Cei interesați se pot adresa Jandarmeriei Galați la tel. 0236.334.152, interior 24407 sau 24535, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct la sediul unității, din municipiul Galați, str. Traian nr.451 (zona Metro).

Citit 2485 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.