Concurenţă mare la şcolile de agenţi de poliţie

Concurenţă mare la şcolile de agenţi de poliţie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Aproape 6.000 de candidați s-au înscris la examenul de admitere în cele două unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca. Pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs la Câmpina, s-au înscris 4.779 de candidați, iar pe cele 300 de locuri de la Cluj-Napoca s-au înscris 1.212 persoane, rezultând astfel o concurenţă de 3,65 pe loc.

După evaluarea psihologică, examenele vor consta în evaluarea performanței fizice şi a cunoștințelor teoretice. Proba de evaluare a performanței fizice va fi susţinută în perioada 7-13 decembrie 2023, candidații din judeţul Galaţi fiind repartizați la centrul de la Câmpina.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc pe 16 decembrie 2023, la unitățile de învățământ pentru care au optat candidații, şi cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislație specifică, educație civică și cetățenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză și sinteză, precum și raționamentul logic.

Citit 3539 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.