LOCURI DE MUNCĂ/ Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca

LOCURI DE MUNCĂ/ Se caută culegători de mazăre pentru Danemarca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

AJOFM Galaţi informează că, prin reţeaua Eures, şomerii gălăţeni pot pleca să muncească în Danemarca, unde sunt 100 de posturi disponibile pentru munca în agricultură, respectiv la cules de mazăre. Perioada de lucru va fi între 20 mai şi 10 septembrie 2015, programul de  şase zile pe săptămână, dar nu mai mult de 40 ore de lucru săptămânal. 

Cerinţele postului

Candidaţii trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să cunoască limba engleză la nivel mediu, să fie apţi pentru muncă fizică grea (indiferent de climă) şi să fie dispuşi să lucreze cu program flexibil. În principiu, angajatorul anunţă că munca va începe devreme dimineaţa şi se va termina în jurul prânzului.

Cum se va face plata

Lucrătorii vor fi plătiţi în funcţie de cantitate. Ei vor primi 60 de cenţi brut pe fiecare kilogram de mazăre culeasă şi 12,5 la sută bonus de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

Cazarea, plătită de angajaţi 

Cazarea se face în rulote cu dormitoare şi în corturi cu bucătarie, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet. Pentru toate acestea, fiecare persoană trebuie să plătească între cinci şi opt euro pe zi, în functie tipul cazării ales. Şomerii care vor să lucreze în Danemarca trebuie să ştie că tot ei vor fi nevoiţi să dea bani pe transportul până la destinaţie. Iar când vor ajunge acolo, dacă vor avea nevoie să meargă la cumpărături în zonă, vor avea la dispoziţie un autobuz, contracost - 1,5 euro pe zi.

Şomerii pot depune, începând cu data de 17 noiembrie, dosar pentru munca în străinătate la sediul AJOFM Galaţi, de pe strada Domnească, nr. 191, etaj 1, camera 16. Programul de lucru este de luni până joi, între orele 8,00-16,00 şi vineri, între orele 08,00-14,00. Dosarul trebuie să conţină următoarele acte: cerere tip, copie BI/CI cu o valabilitate de minim şase luni, CV Europass în limba română, CV Europass în limba engleză, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu menţiunea “apt pentru muncă”, cazierul judiciar în original, care să ateste că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate şase luni).

Termenul limită de aplicare este 1 decembrie, iar selecţia va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie, la AJOFM Slobozia.

Citeşte şi: LOCURI DE MUNCĂ/ Peste 3.000 de joburi, disponibile ONLINE

Citit 1285 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.