ÎN ATENŢIA ŞOMERILOR GĂLĂŢENI: Germania caută bucătari, ospătari şi cameriste

ÎN ATENŢIA ŞOMERILOR GĂLĂŢENI: Germania caută bucătari, ospătari şi cameriste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reţeaua Eures România pune la dispoziţia şomerilor români 77 de posturi pentru lucrători sezonieri în Germania, calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic.

Compania Europa Park, McDonald’s şi Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor „Zav Bonn” vor să angajeze 20 de bucătari, 25 de ospătari, 20 de lucrători în industria gastronomiei de sistem, şase ajutori de bucătar şi şase cameriste.

Pentru posturile de bucătar, ospătar şi personal în industria gastronomiei sunt solicitate persoane care au calificare profesională, experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limba germană (nivel B1/B2), dar şi de limba engleză (nivel B1). Cei care vor să lucreze ca bucătar, ori cameristă, trebuie să ştie limba germană (nivel A2-B1), dar şi experienţă în domeniu.

„Contractul de angajare se încheie pe o perioadă de nouă luni (cu posibilitate de prelungire), începând cu luna martie 2015. Salariul pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar) este cuprins între 1.500 şi 2.200 de euro brut pe lună şi între 1.300-1.600 euro brut, pentru personalul necalificat (ajutor de bucătar, cameristă, personal în industria gastronomiei). Programul de lucru este cu normă întreagă, iar cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe”, se anunţă în comunicatul AJOFM Galaţi.

Gălăţenii care corespund cerinţelor posturilor oferite şi sunt interesaţi să lucreze în Germania, sunt aşteptaţi să meargă la sediul AJOFM, să se înregistreze în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul AJOFM), copie act de identitate sau paşaport, CV model  Europass (cu fotografie) în limba germană, cazier judiciar în original, din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale, adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „clinic sănătos/apt pentru muncă”. Selecţia va avea loc la Braşov, în luna februarie 2015.

Citit 882 ori Ultima modificare Joi, 04 Decembrie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.