Training pentru CARIERĂ, la ”Dunărea de Jos”
Foto: Studenții învață noțiuni de marketing personal

Training pentru CARIERĂ, la ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După târgul de internship, studenţii de la "Dunărea de Jos" au învăţat, săptămâna trecută, cum să răspundă celor mai provocatoare întrebări pe care un angajator le-ar putea pune la un interviu.

Sesiunea de training a avut loc în sala D3 a Facultăţii de Inginerie şi s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, sub directa îndrumare a conf. dr. Sofia David, cadru didactic la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Cei peste 50 de tineri prezenţi au învăţat noţiuni de marketing personal şi strategii de autopromovare. S-au discutat diverse subiecte, de la cum trebuie să te îmbraci când te prezinţi la un interviu, body language, ţinută şi stil, la cum să răspunzi unor întrebări incomode sau cum să ceri, elegant, ceea ce ţi se cuvine. A fost dezbătut şi cum trebuie să arate un CV care să te propulseze imediat printre câştigătorii unui loc de muncă. Studenţii s-au arătat interesaţi de cele expuse, ba mai mult au adresat şi întrebări, iar la sfârşitul training-ului au afirmat că sunt mai pregătiţi ca niciodată să meargă la interviu.

„Acest training mi-a fost de mare ajutor. Timp de două ore am aflat că, atunci când mă prezint în faţa unui angajator, ar fi bine să am părul strâns în coadă, să port cămaşă albă, iar costumul format din fustă şi sacou să fie de culoare cât mai închisă. Tocul pantofului să nu aibă mai mult de 5 cm. Nu m-am gândit niciodată că există un dress-code pentru interviu, dar am aflat că micile detalii sunt foarte importante”, a explicat o studentă de la Facultatea de Litere.

În mod sigur şi băieţii au avut ce învăţa la acest eveniment: că trebuie să fie îngrijiţi şi să abordeze o mină încrezătoare, însă nu prea degajată.

„Sunt bucuros că astăzi am învăţat ceva util. Am mai fost la interviuri, însă nu am fost selectat. Astăzi am aflat şi unde greşeam. De acum ştiu cum trebuie să mă comport şi abia aştept să pun în practică cele asimilate”, a declarat un student de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Training-ul a fost organizat de Liga Studenţilor din Galaţi.

Citit 1646 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.