Câţi gălăţeni au plecat la muncă prin EURES

Câţi gălăţeni au plecat la muncă prin EURES
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenţia de recrutare EURES funcţionează în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), iar scopul său principal este facilitarea angajării şomerilor gălăţeni în ţări din spaţiul european.

Numărul celor care reuşesc să se angajeze este însă infim, comparativ cu numărul locurilor de muncă oferite. Spre exemplu, în 2015 au fost puse la bătaie 415 posturi vacante, în ţări precum Germania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Portugalia, Polonia, Austria, Cehia, etc, faţă de doar 2.853 în 2014, însă numărul gălăţenilor care s-au angajat prin intermediul EURES a fost de doar şase - unul în Germania, patru în Danemarca şi unul în Suedia.

"În lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut au fost intensificate activităţile de promovare pentru sectorul agricol din Spania, Portugalia şi Danemarca, în vederea participării de candidaţi la selecţiile din 2016.

Sperăm ca numărul celor care se vor angaja să fie mai mare anul acesta, dat fiind că în 2015 am consiliat 336 de persoane, iar la acţiunile de informare au participat, în total, 421 de persoane", ne-a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

CITEȘTE ȘI un INTERVIU cu directorul AJOFM, Cezar Năstase: ”Fără sprijinul autorităţilor, rata şomajului nu va scădea”

Citit 2818 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.