Consumate de cel puţin trei sau patru ori pe săptămână, ceapa şi usturoiul sunt deosebit de utile în prevenirea sau diminuarea simptomelor multor afecţiuni. Ştiinţa modernă, pe baza analizelor de laborator, vine şi confirmă, încă o dată, ceea ce medicina naturistă a observat pe parcursul mai multor milenii. Usturoiul este util în cazul bolilor aparatului digestiv, respirator şi cardiovascular, putând combate multe afecţiuni. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, ceea ce oferă o reală protecţie împotriva bolilor contagioase. Ceapa, pe de altă parte, este mai greu suportată de un stomac sensibil. Totuşi, dacă medicul nu vă recomandă altceva, o puteţi mânca cu toată încrederea. Este de preferat ca ambele alimente să fie crude atunci când le mâncăm, deoarece, prin fierbere şi prăjire, pierd o mare parte dintre vitamine.
Usturoiul şi ceapa, adevărate farmacii în miniatură Scris de Remus Basalic


Mai multe din această categorie: