Recunoaştere din partea ţării natale. Trofeu de excelenţă pentru tecuceanca Daria Alexandra Matei, vicecampioană mondială

Recunoaştere din partea ţării natale. Trofeu de excelenţă pentru tecuceanca Daria Alexandra Matei, vicecampioană mondială
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimele două luni, Daria Alexandra Matei, la doar 15 ani, a câştigat două medalii pentru România, un aur european şi un argint mondial, la patinaj artistic pe role. Cu toate că, de la vârsta de un an trăieşte în Italia, ţară în care se antrenează şi în care a devenit campioană naţională, Daria, născută în Tecuci, a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale.

Pe 21 octombrie, Daria a primit recunoaştere din partea ţării natale: premiul de excelenţă în cadrul "Festivalului internaţional Propatria - tinere talente româneşti", care i-a fost înmânat chiar de ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan. Ajuns la a VIII-a ediţie, găzduit de Cetatea Eternă, acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri ale românilor din diaspora, în cadrul căruia sunt premiaţi tineri şi adolescenţi români talentaţi, cu rezultate remarcabile în muzică, arte vizuale, ştiinţe aplicate, sport sau alte domenii.

Alegerea Dariei este o normalitate, în condiţiile în care sportiva şi-a început ascensiunea încă din 2017, când a fost vicecampioană naţională a Italiei, apoi a urcat pe a doua treaptă a podiumului la "Cupa Germaniei", de la Freiburg. Au urmat primul loc la Trofeul Internaţional "Filippini" şi bronz la Campionatul European. În 2018 a obţinut din nou locul secund la "Cupa Germaniei", repetând clasarea pe prima poziţie la Trofeul Internaţional "Filippini", cărora li s-a adăugat locul al doilea la Trofeul Internaţional "Sedmak Bressan" (Italia). La această competiţie, unde a reprezentat România, a fost premiată de către preşedintele juriului cu marele Trofeu "Speranţa" ("La scommessa sul campione di domani" - Cel mai bun campion de mâine)".

Cine este Daria Alexandra Matei

Daria s-a născut, pe 15 ianuarie 2003, la Tecuci, în judeţul Galaţi, iar de 14 ani trăieşte, alături de părinţii ei, Luminiţa Laura Chebac şi Petru Matei, în Italia. De la vârsta de trei ani a început să practice patinajul artistic pe role, un sport foarte popular în Italia, dar, în paralel, a încercat şi alte sporturi: tenis - unde a obţinut câteva titluri, înot, gimnastică artistică şi balet clasic, o pasiune care i-a adus, de asemenea, trofee!

Este elevă la Liceul Linguistic (de limbi străine) "Newton Pertini", din Camposampiero (Padova), unde studiază germana, engleza, spaniola şi italiana, pe lângă toate celelalte materii care se învaţă într-un liceu normal.

Pentru a se antrena cu Elisa Facciotti, parcurge zilnic o sută de kilometri şi studiază în maşină în timpul drumului. Are antrenamente şi la Ponte di Legno, pentru care parcurge 600 de kilometri, unde se antrenează cu faimoasa antrenoare Sara Locandro şi cu antrenorul Andrea Aracu. Acolo face şi testările pentru pregătirea fizică, cu Luca Agliardi.

Visul Dariei este să devină campioană mondială şi, într-o bună zi, să poată împărtăşi, ca antrenoare, din experienţa ei şi celorlalţi copii, de ce nu, chiar în România!

 

 

 

Citit 4172 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.