Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pentru cetăţenii români din străinătate procesul de votare a început sâmbătă la ora 22,00, ora României, în Noua Zeelandă, şi se va încheia luni la ora 7,00, ora României, când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Primul cetăţean român din Diaspora care a votat la alegerile europarlamentare şi la referendumul naţional pentru Justiţie este acelaşi care a votat primul şi în urmă cu patru ani şi jumătate la alegerile prezidenţiale - clujeanul Dan Coroian Vlad. Acesta şi-a exercitat dreptul de vot la secția de votare din Auckland, Noua Zeelandă: „Îmi pun speranța în voturile care vor urma, sunt convins ca putem schimba multe, alături de oameni politici noi, educați, onești. Sper ca într-o bună zi să mă pot întoarce acasă, la Cluj, fără regrete. Hai că se poate!”, a scris clujeanul într-un amplu şi impresionant mesaj pe Facebook.

"Dumnezeu ne-îmburdă-n rai, prieteni!"

Un mesaj emoţionant şi plin de speranţă vine şi din partea gălăţencei Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Australia şi Noua Zeelandă, dar şi în Vanuatu, Samoa, Tonga, Insulele Solomon şi Kiribati:

„Auckland, dis de foarte de dimineață: caut 26 mai în istorie. Selecția mea mai jos:
1488: construirea bisericii „Sf. Gheorghe" de la Voroneț, ctitoria lui Ștefan cel Mare;
1679: construirea mânăstirii Cotroceni, ctitorie a lui Șerban Cantacuzino, (sf. sec. 17);
1896 (dedicație Dan Bărbulescu) publicarea indicelui bursier Dow Jones Industrial Average;
1920: Brâncuși al nostru la Paris, la Festivalul Dada („Contre Cubisme, contre Dadaisme");
1940: Încă două bătălii din Al Doilea Război Mondial (1940, Dunkirk şi o bătălie între un distrugător şi un cuirasat);
1976: Beatles lansează Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967);
1969: Apollo 10 se întoarce pe Pământ;
1986: În cele din urmă, şi ce căutam: Comunitatea Europeană adoptă steagul european;
Gata cafeaua, zic să mergem spre locul faptei de azi: Auckland, Ponsonby Community Center, secția de vot nr.18! Dumnezeu ne-îmburdă-n rai, prieteni!”, a scris Nineta Bărbulescu pe Facebook.

Până la ora 8,00, ora României, în Australia au votat peste 600 de cetăţeni la alegerile europarlamentare şi la referendum, iar în Noua Zeelandă, câte 147 de alegători la fiecare dintre scrutine.

CITEȘTE alte detalii despre alegerile europarlamentare şi referendumul naţional pentru Justiţie

Citit 1422 ori Ultima modificare Duminică, 26 Mai 2019 20:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro