Mărturiile gălăţeanului care a stat şapte ore la coadă să voteze
Foto: Suzana Jablonovszky

Mărturiile gălăţeanului care a stat şapte ore la coadă să voteze
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"Dimineaţă, la ora 10, mi-am pus tricoul norocos, cel cu hashtag şi am plecat spre secţia de votare. Circa 40 de minute de condus şi iacătă-mă-s ajuns....

Am stat la coadă la Prato (un mic şi cochet oraş lângă Florenţa) peste şapte ore.. Comentariile sunt de prisos... Atât de mulţi oameni au vrut să voteze încât nu a mai contat vremea ploioasă, timpul pierdut la o coadă nefirească.

În micul nostru grup, am avut oameni din toate colţurile României: eu - gălăţean, soţia - sătmăreancă, două fete cunoscute acolo - Valentina din Suceava şi Bianca din Timişoara plus mulţi alţi prieteni de "suferinţă" din toate zonele ţării. Am văzut tineri, foarte mulţi tineri abia trecuţi de 20 de ani. Mulţi olteni care mi-au confirmat faptul că gunoaiele olteneşti din politica dâmboviţeană nu reflectă realitatea din teritoriu. Am împărţit o sticlă de apa, un sandwich sau o banală umbrelă...

Care a fost atmosfera de acolo? De speranţă! S-a scandat "plăcuţa suedeză", „Jos, ciuma roşie!”, „Jos, Dragnea”… şi asta în timp ce stăteam la coadă. Întâmplător, s-a rătăcit un PSD-ist pe acolo şi lumea s-a dezlănţuit, au trebuit să intervină Carabinieri şi Polizia Di Stato, care, contrar jandarmilor din Bucureşti din 10 august, au izolat personajul şi l-au condus în afara zonei "periculoase", ca sa evite eventualele probleme.

Concluzia mea după o zi de vot care ne-a pus greu la încercare e asta: România mai are o şansă, nu e totul pierdut! Are romani frumoşi, cuminţi, hotărâţi şi SOLIDARI!", ne-a mărturisit Daniel Nicolau, un gălăţean despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă".

Citit 5296 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.