Mărturiile gălăţeanului care a stat şapte ore la coadă să voteze
Foto: Suzana Jablonovszky

Mărturiile gălăţeanului care a stat şapte ore la coadă să voteze
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"Dimineaţă, la ora 10, mi-am pus tricoul norocos, cel cu hashtag şi am plecat spre secţia de votare. Circa 40 de minute de condus şi iacătă-mă-s ajuns....
Am stat la coadă la Prato (un mic şi cochet oraş lângă Florenţa) peste şapte ore.. Comentariile sunt de prisos... Atât de mulţi oameni au vrut să voteze încât nu a mai contat vremea ploioasă, timpul pierdut la o coadă nefirească.
În micul nostru grup, am avut oameni din toate colţurile României: eu - gălăţean, soţia - sătmăreancă, două fete cunoscute acolo - Valentina din Suceava şi Bianca din Timişoara plus mulţi alţi prieteni de "suferinţă" din toate zonele ţării. Am văzut tineri, foarte mulţi tineri abia trecuţi de 20 de ani. Mulţi olteni care mi-au confirmat faptul că gunoaiele olteneşti din politica dâmboviţeană nu reflectă realitatea din teritoriu. Am împărţit o sticlă de apa, un sandwich sau o banală umbrelă...
Care a fost atmosfera de acolo? De speranţă! S-a scandat "plăcuţa suedeză", „Jos, ciuma roşie!”, „Jos, Dragnea”… şi asta în timp ce stăteam la coadă. Întâmplător, s-a rătăcit un PSD-ist pe acolo şi lumea s-a dezlănţuit, au trebuit să intervină Carabinieri şi Polizia Di Stato, care, contrar jandarmilor din Bucureşti din 10 august, au izolat personajul şi l-au condus în afara zonei "periculoase", ca sa evite eventualele probleme.
Concluzia mea după o zi de vot care ne-a pus greu la încercare e asta: România mai are o şansă, nu e totul pierdut! Are romani frumoşi, cuminţi, hotărâţi şi SOLIDARI!", ne-a mărturisit Daniel Nicolau, un gălăţean despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă".

Citit 5003 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2019 14:07

3 comentarii

 • postat de gheorghe
  Miercuri, 05 Iunie 2019 06:36
  172.103.233.***
  Multi "turisti" care nu sint luati in evidente si nu pot fi considerati la dimensionarea efortului organizatoric al procesului de votare.
  Autoritatile din strainatate informeaza ceea ce oficial se poate lua in considerare.
  Sa zicem 10 mii de romani.
  In realitate, cu catel, purcel, veri, pocnitori, s.a.m.d. pot fi si 100 de mii care brusc, scot nasul din Fese-Buci care le ghidoneaza mintea si dau buluc sa voteze ... "Jos Dragnea" si alte aberatii care nu au nici o legatyra cu ceea ce se voteaza dar constituie efectul soros-pavlovian al dobitoacelor.
  Sigur ca sint trimise buletinede vot la sectiile dimensionate conform datelor oficiale, care au valoare juridica.
  In exemplu, 10 mii plus o rezerva - sa zicem inca o mie, adica plus de 10 la suta.
  Iata insa ca la comanada neo-marxistilor, din pamant-din iarba verde mai rasar 10 mii care tipa ca au dreptul sa voteze! Sigur, in Romania nu si in strainatate unde trebuie sa anunti autoritatile romane ca esti acolo si vrei sa te inscrii pe lista de votanti.
  Altfel, scandalul/protestul/panarama lor arata nesimtire, prostie si manipulare.
  Cu tot respectul fortat, formal fata de non-valoarea pe care o sustin acestia, ca anti-eroul articolului.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Serian G
  Luni, 27 Mai 2019 23:32
  86.181.160.***
  7 ore in anglia,la 21:29 ora locala ultimul buletin scanat si la 22:15 am votat.de la 15:15 si pana la 22:15 a fost un infern: coada imensa si la intrare un gang lung de 15 metri de 1 metru pe 1 metru unde se intra da se si iesea de la vot desi exista o alta iesire,bruscari in interiorul bisericii(ca acolo a fost sectia respectiva de votare) si pe la ora 7 au pierdut si o stampila din cele 7,mai exact au scapat-o intr-o urna.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Andy
  Luni, 27 Mai 2019 19:37
  93.32.90.***
  Confirmare absolută!Exact în același loc am conviețuit și eu???,și probabil în același timp!!
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.