Bronz mondial şi argint italian pentru tecuceanca Daria Matei (FOTO și VIDEO)

Bronz mondial şi argint italian pentru tecuceanca Daria Matei (FOTO și VIDEO)
Daria Alexandra Matei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Datorită patinatoarei pe role Daria Alexandra Matei, România tocmai a câştigat o medalie de bronz la Campionatul Mondial de la Barcelona. Daria este şi vicecampioana Italiei la patinaj artistic pe role, dar în competiţiile internaţionale a ales să reprezinte România, patria natală, nu Italia, ţara în care trăieşte de la vârsta de un an şi în care se antrenează.

O medalie de argint şi titlul de vicecampioană naţională a Italiei la patinaj artistic pe role şi o medalie de bronz câştigată la World Roller Games 2019 Barcelona reprezintă performanţele din ultimele două luni ale sportivei Daria Alexandra Matei. Medaliile sunt cu mult mai preţioase pentru că au fost câştigate după luni de chin, tratament şi recuperare, în urma unei accidentări la gleznă, sportiva nefiind pe deplin recuperată. 

Poveste pe role

Daria, despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă” s-a născut pe 15 ianuarie 2003 la Tecuci, în judeţul Galaţi. De la vârsta de un an trăieşte alături de părinţii ei, Luminiţa Laura Chebac şi Petru Matei, în Italia. De la vârsta de trei ani a început să practice patinajul artistic pe role, un sport foarte popular în Italia, dar, în paralel, a încercat şi alte sporturi: tenis - unde a obţinut câteva trofee, înot, gimnastică artistică şi balet clasic, o pasiune care i-a adus, de asemenea, trofee!

În aprilie anul acesta, pe Daria aţi putut-o vedea la emisiunea „Românii au talent”, de la Pro Tv. Adolescenta a venit special din Italia pentru a oferi o adevărată feerie pe role şi cea mai sinceră şi mai frumoasă declaraţie de dragoste pentru România. La acel moment, România îi datora tinerei sportive o medalie europeană de aur şi una mondială de argint la patinaj artistic pe role, cucerite în anul 2018, la categoria cadeţi.

Din nou pe podium

Intrată în categoria juniori, Daria a făcut din nou performanţă! Şi asta cu preţul unor luni de chin, de tratamente şi reabilitare, din cauza unei accidentări la gleznă suferite în luna decembrie a anului trecut. Chiar dacă nu este pe deplin recuperată, după cum ne-a mărturisit mama ei, Daria reuşit să obţină titlul de vicecampioană a Italiei şi un preţios bronz mondial. „Suntem mândri de ea pentru că a demonstrat aşa ca întotdeauna că este o luptătoare şi a rămas în elita mondială.

Într-adevăr, bronzul are o foarte mare importanţă pentru Daria dat fiind faptul că nu este uşor să concurezi în competiţii atât de mari, cu o problemă atât de serioasă la gleznă”, ne-a declarat Luminiţa Laura Chebac, mama Dariei. 

Performanţele Dariei, văzute prin ochii italienilor

„Emoţiile şi palpitaţiile continuă... Daria noastră, frumoasă, elegantă şi determinată! După un program scurt bun, Daria a reuşit să execute impecabil programul lung şi aduce acasă titlul de vicecampioană naţională a Italiei, categoria juniori”, consemna, în iunie, pe Facebook Team Verde Pattinaggio ASD.

“Super Daria noastră, frumoasă, elegantă și hotărâtă! Cu o tehnică fără cusur şi o determinare pe măsură, Daria aduce acasă locul al treilea mondial” - „Încă un podium mondial pentru Daria! Grande bronzo, Grande Daria!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook de cei care au susţinut-o.

Un mesaj de felicitare a venit şi din partea primarului din Bovolenta, Anna Pittarello.

Felicitată de Ambasada României în Italia

„Daria Alexandra Matei a obținut recent medalia de bronz pentru patinaj artistic pe role, la Campionatul Mondial de la Barcelona, unde a reprezentat România. În vârstă de 16 ani, Daria s-a născut în România, dar trăiește de la vârsta de un an în Italia, având dublă cetățenie. Felicitări, Daria, pentru această performanță!”, este mesajul postat pe Facebook de Ambasada României în Italia. Toată admiraţia noastră pentru Daria! O felicităm pentru noile performanţe şi îi dorim să fie puternică şi sănătoasă şi să urce pe cele mai importante podiumuri ale lumii!

Citit 5199 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.