Tricolorul românesc, fluturat pe Gornergrat

Tricolorul românesc, fluturat pe Gornergrat
Romanian Women in UK
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Datorită Romanian Women in UK (Femeile Românce din Marea Britanie), drapelul României a fluturat pe unul dintre cele mai înalte puncte ale Europei, în Elveţia, pe Gornergrat, creastă stâncoasă a Alpilor.

„Roşu galben şi albastru,/ Culori de curcubeu şi astru,/ Culori de ţară şi popor/ Culori de dragoste şi dor”, sunt versurile care au răsunat în Elveţia, pe Gornergrat, rostite de inimoasele membre ale organizaţiei Romanian Woman in UK. S-a întâmplat de Ziua Drapelului României, pe care Romanian Women in UK a ales să o sărbătorească în mod simbolic, la 3.112 metri înălţime, pe vârful Gornergrat: „Drapelul României a fluturat pentru prima dată pe un vârf de munte şi astăzi, de Ziua Drapelului, Romanian Woman in UK îl flutură cu mândrie pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din Europa. Suntem în Elveţia, dar suntem cu sufletul aproape de casă. Am adus drapelul cu noi. Pentru noi, drapelul este patria noastră departe de casă şi reprezintă toate dorurile pe care le purtăm cu noi prin lume”, mărturisesc temerarele doamne, într-un filmuleţ postat pe Facebook.

Gestul curajoaselor femei românce a fost salutat cu căldură: „Putem să dăm de veste tuturor cât de mândri suntem de aceste doamne? O vom face oricum... În a treia zi a bootcampului am primit sarcina să urcăm până la Gornergrat şi să coborâm apoi până la Zermatt: o drumeţie pitorească de aproape 20 de kilometri, un traseu provocator prin albia râurilor, pe cărări abrupte şi pe sub cascade care ne-a făcut să ne simţim solidari şi să ne apreciem pe fiecare dintre noi mult mai mult. Am plecat prieteni şi am revenit ca o familie. Bravo, Miha Dinca, Steffie Banu, Alexandra Bondoc, Cristina Ciobanu, Andriana Claudia, Larisa Golea-Udvar!”, se arată într-o postare pe Facebook a Romanian Woman in UK.

Vă reamintim că, tot la inițiativa Romanian Women in UK, pe 1 Decembrie 2017, de Ziua României, drapelul a fost arborat la Primăria din Brent, "casa departe de casă pentru mii de români", şi a reprezentat o importantă recunoaștere oficială a numeroasei comunități românești din Londra.

Cine este Romanian Women in UK

Romanian Women in UK a fost înfiinţată acum trei ani de către femei românce din Londra, cu viziunea de a inspira, informa şi asista comunitatea românească din UK. Prin intermediul proiectelor inovative şi speciale derulate, organizaţia reprezintă un pilon important al comunităţii româneşti, fiind în aceeaşi măsură un promotor al imaginii României în lume şi o punte de legătură culturală între România şi UK.

Citit 3212 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.