Ziua Limbii Române, celebrată la Luxemburg prin implicarea unor gălăţence (FOTO)

Ziua Limbii Române, celebrată la Luxemburg prin implicarea unor gălăţence (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Literatura, muzica, istoria şi lingvistica s-au împletit armonios la Ziua Limbii Române, sărbătorită la Luxemburg, un eveniment organizat pe 31 august, prin implicarea unor gălăţence. Ziua Limbii Române a fost marcată în diverse colţuri ale lumii prin implicarea românilor care n-au uitat unde s-au născut şi în ce limbă au învăţat să vorbească.

Despre evenimentul care a avut loc la Luxemburg am aflat de la Clara Daniela Moraru, cunoscut antreprenor, despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă” şi care continuă să susţină prin burse performanţa elevilor olimpici care studiază la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, pe care l-a absolvit şi ea.

„Graţie iniţiativei Asociaţiei Luxembourg România Asbl şi a Ambasadei României din Marele Ducat al Luxemburgului, susţinute de Ministerul Românilor din Diaspora şi de Ministerul Culturii, comunitatea românească din Luxemburg a sărbătorit Ziua Limbii Române la Ambasada României în Luxemburg, într-un mod care a îmbinat armonios literatura, muzica, istoria şi lingvistica. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Românilor de Pretutindeni” se arată în informarea scrisă de o altă gălăţeancă, Loredana Tuchilă, transmisă nouă.

Evenimentul organizat de preşedinta Asociaţiei Luxemburg România, Crina Eniţă, a fost moderat de Clara Daniela Moraru. Echipa implicată a fost susţinută de un public călduros. Acesta a rezonat atât la incursiunea prin istoria limbii şi a poporului român propusă de Loredana Tuchilă, la momentele poetice susţinute de Mihaela Petrescu, Ruxandra Sartori, Crina Eniţă şi de tinerii Ionuţ Tuchilă şi Alexandru Atanasiu, cât şi la momentele muzicale cu care au încântat auditoriul pianistul Paul Daniel Teodorescu, tânăra Antonia Otawiani şi Mădălina Dorneanu.

„Comunitatea românească din Luxemburg va avea ocazia să se reunească şi la alte evenimente care alcătuiesc agenda de toamnă, cât şi la cursurile Școlii Româneşti din Luxemburg”, se mai arată în informarea transmisă.

Citit 10892 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.