Inconştienţa lumii şi nerespectarea regulilor răspândesc virusul

Inconştienţa lumii şi nerespectarea regulilor răspândesc virusul

Dorin Mihai
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
2 comentarii

"Răspândirea atât de rapidă a virusului COVID19 pe teritoriul Italiei are, din păcate, o singură cauză: inconştienţa lumii şi nerespectarea regulilor impuse de autorităţile locale şi naţionale. Fotografia cu pricina îmi aparţine şi a fost făcută duminică, 8 martie, în Rimini, la circa 24 de ore după ce oraşul a fost declarat zonă roşie. Sper ca publicarea ei în presa locală poate sensibiliza gălăţenii în ceea ce priveşte respectarea tuturor regulilor în vederea combaterii acestei epidemii", este mesajul pe care l-am primit împreună cu fotografia grăitoare de la Dorin Mihai, un gălăţean stabilit de 20 de ani în Italia. Dorin a postat fotografia şi pe Facebook, însoţită de un comentariu cât se poate de just: "Eforturile administrației municipale și ale medicilor din spitale sunt inutile dacă asta e atitudinea poporului. Aceasta este situația la ora 16:42, duminică, 8 martie, Marina di Rimini... adăugaţi, zona roşie!".

Citit 4868 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 16:06

2 comentarii

 • postat de Ion Marți, 10 Martie 2020 20:29 109.166.131.*** Link la comentariu
  2
  4

  Sunt blocuri din Galați care nu au apă curentă de ANI de zile! Și voi vorbiți de "spalati-va pe mâini" și "respectați regulile"? Cu ce? Spalati-va voi fără apă, eu nu știu să fac asta.

  Raportează
 • postat de Ca s-o zicem pe fata... Marți, 10 Martie 2020 09:46 77.111.247.*** Link la comentariu
  7
  10

  La ,,Inconştienţa lumii şi nerespectarea regulilor" se mai adauga si atitudinea complice a presei la jocurile politice iresponsabile ale conducerii de la Bucuresti care pune pe primul plan voturile si consolidarea puterii obtinute asa cum toata lumea cu mintea la cap a vazut-o si o stie, fara sa fie interesata de soarta cetatenilor a caror atentie o deturneaza si o deruteaza prin tot felul de mesaje transmise prin presa, mesaje contradictorii si inconstiente (gen ,,nu e cazul sa intram in panica...situatia e sub control") pentru a avea ragazul necesar sa-si puna in aplicare in liniste si fara presiune strategiile lor politice si electorale, obtinerea, consolidarea si amplificarea puterii fiind singura lor preocupare.

  In tot timpul asta, virusul care a luat viata a peste 4000 de oameni pe toata planeta (dintre care aproape 500, chiar aici, ,,la noi'' , in Italia !!!) se raspandeste in voie prin Romania...

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro