Cea mai bogată gălăţeancă, implicată în lupta cu pandemia

Cea mai bogată gălăţeancă, implicată în lupta cu pandemia
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Nu mai puţin de 113 oameni salvaţi de pe aeroportul din Amsterdam, unde erau blocaţi şi abandonaţi de zile în şir, fără mâncare şi lipsiţi de condiţiile de igienă, un milion de măşti, o sută de mii de perechi de mănuşi de protecţie, o mie de litri de dezinfectant şi cinci mii de litri de lapte donate către diverse spitale din India, dar şi un camion de termometre necesare pentru detectarea temperaturii în caz de infecţie cu coronavirus. Acestea sunt doar câteva dintre gesturile caritabile făcute de familia Anca şi Abhishek Verma. Supranumită „românca de trei miliarde de euro” sau „cea mai bogată româncă din lume”, Anca Verma nu şi-a uitat familia din Galaţi.

"Este o obligaţie morală şi socială a familiei Verma, dar şi o datorie să ajute oamenii care nu au”, mărturisea Abhishek Verma, privind către soţia lui Anca. „Cea mai bogată româncă din lume, gest de sute de mii de euro”, „Fostul fotomodel şi soţul ei au sărit în ajutorul spitalelor din India”, „Românca de trei miliarde de euro, la autoizolare în India”, au titrat televiziunile. Cu modestie, soţii Verma au vorbit despre importanţa autoizolării, dar şi despre gesturile caritabile pe care le fac în această perioadă de pandemie, în cadrul interviurilor acordate prin Skype în emisiunile „La Măruţă” şi „Agenţia VIP”.

Oameni salvaţi de pe aeroport

Anca Verma a povestit cum a aflat dintr-o postare făcută pe Facebook despre cei 113 pasageri blocaţi şi abandonaţi în aeroportul din Amsterdam: „Printre ei era şi un prieten foarte bun de-al soţului meu, iar soţia lui postase un mesaj pe Facebook. Oamenii încercau să se întoarcă acasă şi, când ajunseseră la două ore de India, li s-a refuzat dreptul de a ateriza şi au fost întorşi în Amsterdam. Erau de patru zile fără mâncare, fără bagaje, fără haine de schimb, fără condiţii de igienă personală, iar magazinele şi cafenelele din aeroport erau închise. Toate eforturile au fost făcute de soţul meu, eu doar i-am o mână de ajutor. Soţul meu a sunat la Ambasada Indiei din Olanda, ca să le aducă mâncare. Au fost contactate toate persoanele care au putut permite aterizarea acestui avion în condiţiile în care spaţiul aerian era închis pentru zborurile din străinătate. Într-un final, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu mult suport din partea soţului meu, au aterizat în New Delhi. Suntem bucuroşi şi mândri că am putut ajuta şi că am putut fi o mică piuliţă în tot acest mecanism al binelui”, a mărturisit Anca Verma, la „Agenţia VIP”.

De asemenea, soţii Verma au donat spitalelor din India un milion de măşti, o sută de mii de perechi de mănuşi de protecţie, o mie de litri de dezinfectant şi cinci mii de litri de lapte, dar şi un camion de termometre necesare pentru detectarea temperaturii în caz de infecţie cu coronavirus.

În autoizolare

Pentru că a fost plecată în străinătate, în Maldive, de unde s-a întors mai devreme, înainte de a se închide zborurile, Anca Verma s-a autoizolat pentru două săptămâni: „Mi-am impus o carantină, ca orice om responsabil, chiar dacă abia după zece zile a venit cineva să controleze. Acum este în vigoare izolarea impusă de Guvern până pe 15 aprilie. Nimeni nu are voie să iasă din casă decât pentru a merge la fabricile care manufacturează produse de necesitate pentru această perioadă, pentru mâncare şi produse de igienă. Foarte mulţi lucrători îşi doresc să plece, să se întoarcă acasă, pentru că aici nu-şi pot permite să plătească chiriile. Unii sunt pe străzi, fără mâncare, fără acces la igienă, poliţia îi ia la bătaie, ceea ce nu este o soluţie fericită. Nu sunt autobuze care să meargă în alte oraşe, trenurile şi zborurile sunt închise, totul este paralizat”, a povestit gălăţeanca. Şi în India sunt testaţi doar cei care au simptome de infecţie cu coronavirus.

Cu gândul la cei de-acasă

Anca Verma a mărturisit că la Galaţi sunt părinţii ei, fratele, nepoţii, toată familia. Vorbeşte des cu ei prin Skype, Facebook şi WhatsApp.

S-a căsătorit cu Abhishek, în ritualul indian, pe 3 iunie 2012. Întrebat dacă înţelege limba română, soţul Ancăi n-a apucat să răspundă, pentru că a intervenit soţia lui: „Nu spune ce ştii, te rog!”. „Ştii că, în orice limbă, primele cuvinte care se învaţă sunt cele rele”, a explicat gălăţeanca.

Chestionat despre mâncarea românească preferată, Abhishek a rostit impecabil: „Sărmăluţe!”. „Suntem norocoşi că bucătarul nostru a învăţat să facă sărmăluţe când mama mea a fost aici. Şi chiar acum două zile am avut la masă sărmăluţe, ardei umpluţi, mămăliguţă, clătite”, a spus Anca Verma.

Soţii Verma se află în autoizolare alături de 54 de angajaţi, pentru care au primit permisiunea din partea autorităţilor.

Anca şi Abhishek nu au timp să se plictisească. Chiar dacă soţul ei a spus, mai în glumă, mai în serios, că jumătate din timp doarme, Anca l-a contrazis. Pe lângă organizarea activităţilor caritabile, vizionează filme şi îşi petrec vremea cu micul lor căţel.

Mesajul gălăţencei a fost unul încurajator: „Mult noroc tuturor şi toată lumea să fie puternică, pentru că vom trece peste această situaţie, cu siguranţă!”

Cine este Anca Verma

Despre gălăţeanca Anca Neacşu, devenită, prin căsătorie, Anca Verma, aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă".

De profesie inginer, fostă Miss România, Anca a povestit cum a început povestea de dragoste cu Abhishek. Lucrau împreună în aceeaşi companie de telecomunicaţii şi, vorbind despre proiecte, s-a îndrăgostit de vocea lui. Când s-au întâlnit, indianul s-a îndrăgostit de ea la prima vedere: "Timp de doi ani, i-am trimis flori şi vederi şi am încercat s-o cuceresc, pentru ca apoi să devină soţia mea".

Cum au devenit soţ şi soţie? "Am întrebat: ce facem weekendul acesta? La care Abhishek a spus: hai să ne căsătorim! Ok, hai să ne căsătorim! La cinci zile după nunta noastră, când trebuia să plecăm în luna de miere, am fost arestaţi. Politicienii au creat o controversă care nu a existat. A fost un joc politic. Ne-au acuzat de spălare de bani şi corupţie. Ne-au arestat fără să investigheze dacă există vreun gram de adevăr în acuzaţiile aduse. Până şi în ziua de astăzi, după patru ani, judecata nu a început. Multe dosare au fost închise, pentru că acuzaţiile au fost nefondate. Şi mai avem câteva pe care trebuie să le câştigăm foarte curând", povestea Anca Verma, în octombrie 2016.

De la agonie, la extaz

Vreme de patru ani fără 15 zile, Anca Verma a stat închisă într-un complex de zece închisori, ea în cea cu numărul şase, soţul ei în cea cu numărul patru. Se întâlneau sâmbăta, pentru 30 de minute, în aceeaşi încăpere cu alte zeci de perechi, şi şi-au scris lungi scrisori de dragoste. "Aceste momente au făcut dragostea noastră mai puternică!", spunea, după eliberare, gălăţeanca. "Ea a fost o victimă colaterală, a fost nevoită să stea în închisoare, deşi nu avea nicio vină! A stat lângă mine ca o stâncă şi mi-a dat putere", spunea soţul ei.

 

Citit 22829 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.