Doi gălăţeni, printre eroii acestei perioade în Ţara Galilor

Doi gălăţeni, printre eroii acestei perioade în Ţara Galilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Andreea D. - asistentă la Princess of Wales Hospital - şi Eduard Grabovschi, unul dintre oamenii-cheie ai Comcen, partenerul în tehnologie al NHS (National Health Service - Sistemul Naţional de Sănătate) sunt printre oamenii consideraţi, pe bună dreptate, eroi ai acestor zile în Marea Britanie. Fotografiile şi faptele celor doi gălăţeni sunt promovate aşa cum se cuvine despre de o altă gălăţeancă Diana Stroia, consul onorific al României în Wales - Ţara Galilor.

"Ducesa de Cambridge a iniţiat un proiect numit #Holdstill. Ideea proiectului este încurajeze publicul să distribuie fotografii pe trei teme, în traducere şi adaptare: Ajutoare şi eroi, Noua ta normalitate şi Dovezi de bunătate (Helpers and Heroes, Your New Normal and Acts of Kindness)", aflăm de pe pagina de Facebook a Consulatului Onorific al României în Ţara Galilor.

O tânără uimitoare

La categoria #HelpersAndHeroes, merită să fie prezentată Andreea D.: "Andreea s-a născut în Galaţi, România, unde a studiat la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii «Dunărea de Jos», specialitatea Asistent Generalist. Acum locuieşte în Wales. Este mamă şi îngrijeşte animale, iar din ianuarie 2016 este asistentă Traumatologie şi Ortopedie la Princess of Wales Hospital - Spitalul «Prinţesa de Wales»".

Andreea a mărturisit că este mândră să facă parte din echipa NHS şi să-i ajute pe cei în nevoie, mai ales în această perioadă dificilă. Mesajul ei pentru noi este unul cald şi plin de speranţă: "Sper că toată lumea va fi în siguranţă şi mă rog ca această pandemie să ia sfârşit repede".

„Pentru asta ne rugăm şi noi, Andreea! Îţi mulţumim fiindcă eşti curajoasă, Andreea, şi pentru că îţi place ceea ce faci! Ne faci să ne mândrim că îi cunoaştem pe românii de ispravă, care îşi aduc contribuţia la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Wales”, spune cu recunoştinţă Diana Stroia Matthews, consulul onorific al României în Ţara Galilor.

Oameni-cheie acolo unde e nevoie de ei

„Românii din comunitate fac ce pot pentru a sprijini NHS din Wales", spune Diana Stroia, care ni l-a prezentat şi pe gălăţeanul Eduard Grabovschi.

"Eduard Grabovschi şi George Piroi au lucrat din greu, prin cele trei autorităţi sanitare din South Wales, de la Cardiff la Aberystwyth. În calitatea lor de oameni-cheie ai Comcen - partenerul NHS în tehnologie, ei au instalat echipament audio-video şi computere în spitale şi spitale temporare de campanie din regiune, care sunt implicate în lupta împotriva coronavirusului. Avem toate motivele să fim mândri de concetăţenii noştri români care lucrează la NHS sau în alte companii şi organizaţii care sprijină domeniul medical în aceste momente dificile”, scrie Diana Stroia, pe pagina de Facebook a Consulatului Onorific al României în Ţara Galilor.

Iată şi o invitaţie către cei care cunosc şi alţi români care ajută în aceste zile grele: „Vă rugăm, povestiţi-ne despre ei, ca să putem să îi facem cunoscuţi aşa cum merită”.

 

Citit 8050 ori Ultima modificare Duminică, 10 Mai 2020 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.