La 10 ani, un artist cu rădăcini în Galaţi expune la Londra (FOTO)

La 10 ani, un artist cu rădăcini în Galaţi expune la Londra (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În 2020, acest an dificil, în care arta și starea de bine pe care ne-o creează par să treacă pe un loc secundar în contextul pandemiei de coronavirus, un tânăr artist româno-britanic cu rădăcini la Galați expune la Academia Regală de Arte din Londra, spre bucuria părinților și a bunicilor care l-au îndrumat și al căror talent artistic îl moștenește. Fiindcă bunicii, din cauza pandemiei, nu i-au putut fi fizic alături astăzi, la deschiderea oficială a expoziției, "Viaţa liberă" îi ajută să fie, cumva, împreună. 

Edward Tăbărac are 10 ani şi este pasionat de desen şi pictură, dar a avut, după cum am aflat de la mama sa, fosta noastră colegă de redacţie Monica Popescu, şi câteva încercări de sculptură. Artiştii preferaţi ai lui Edward sunt Picasso, Salvador Dali, Gaudi şi David Hockney, un artist britanic contemporan. Edward s-a născut la Londra, dar este nu doar român, cum sunt ambii săi părinţi, ci şi gălăţean, prin legăturile sale foarte puternice cu Galaţiul. Aici este "casa bunicilor", primii care i-au insuflat plăcerea de a desena şi cei al căror talent artistic îl moşteneşte.

Lucrarea lui Edward care a fost selectată pentru a fi expusă la Academia Regală de Arte din Londra se numeşte "Pitzhanger Manor in the summer". Edward a fost inspirat de frumuseţea acestei clădiri-muzeu în timp ce se plimba şi se juca în Parcul Walpole din Ealing, Londra. A schiţat-o anul trecut, într-o zi de vară, când era la un picnic în zonă şi apoi a pictat-o când a ajuns acasă. Lucrarea este realizată în acuarelă şi cerneală şi, dacă vă uitaţi atent, îl puteţi vedea şi pe micul artist, citind o carte pe o bancă în faţa clădirii.      

Faptul că lucrarea sa a fost selecţionată de juriu printre cele 209 din peste 17.700 de creaţii ale tinerilor artişti din toată lumea spune multe despre talentul lui Edward. Expoziţia de Vară a Tinerilor Artişti la Academia Regală de Arte din Londra (Royal Academy of Arts Young Artists Summer Show) este la cea de-a doua ediţie, fiind varianta pentru "tinerii artişti" a expoziţiei tradiţionale a Academiei Regale de Arte (Royal Academy of Arts Summer Show), eveniment organizat fără întrerupere în ultimii 252 de ani.  

Expoziţia de Vară a Tinerilor Artişti la Academia Regală de Arte din Londra a fost amânată pentru câteva luni şi are loc în perioada 19 octombrie - 22 noiembrie 2020. Există şi o variantă online a acestei expoziţii care cuprinde cele 209 (plus încă 181) de lucrări realizate de tineri artişti, cu vârste cuprinse între cinci şi 18 ani.

CLICK AICI pentru a AFLA mai multe POVEȘTI din DIASPORA

Citit 8691 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.