Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
2 comentarii

Europarlamentarul gălăţean Dan Nica a solicitat Comisiei Europene să acționeze pentru eliminarea mecanismului de vize impus în prezent de Statele Unite românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților și pentru renunțarea la tratamentul discriminator aplicat statelor membre UE.
"Comisia Europeană are, de șase ani, obligația legală să emită un act legislativ prin care să impună, pe bază de reciprocitate, vize pentru cetățenii americani. Este o tergiversare inadmisibilă, pe care Parlamentul e chemat să o penalizeze. Drept urmare, am cerut, în dezbaterea de ieri (luni, 19 octombrie - n.r.) din plenul Parlamentului European, o acțiune concretă în acest sens. În caz contrar, prin votul pe care-l vom da mâine pe această temă, vom solicita chemarea Comisiei Europene în fața Curții de Justiție Europene pentru nerespectarea articolului 7 din Regulamentul 2018/1806", a declarat eurodeputatul PSD.
"Discriminarea impusă cetățenilor români, bulgari, croați și ciprioți când călătoresc în SUA este inacceptabilă. Pentru respectarea principiului solidarității între membrii UE, cerem Comisiei să respecte legislația europeană și să emită o propunere de suspendare a scutirii de vize pentru cetățenii SUA", a declarat Dan Nica, în cadrul dezbaterilor Comisiei europarlamentară pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne.
Acesta a precizat că, în 2014, cinci state membre, inclusiv România, au notificat Comisia pe această temă, iar Executivul european avea obligația ca, până la 12 aprilie 2016, să suspende exonerarea cetățenilor SUA de a deține viză pentru a călători în Uniunea Europeană.

Citit 5489 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2020 18:46

2 comentarii

 • postat de ambasador Vineri, 13 Noiembrie 2020 00:42 89.137.230.*** Link la comentariu
  1
  2

  Europa trebuie sa puna urgent vize pentru americani. Nu se poate ca ei sa ne trateze asa. Imi pui viza..pun si eu viza tie american colonist.

  Raportează
 • postat de Pedro Luni, 02 Noiembrie 2020 11:28 188.25.3.*** Link la comentariu
  0
  2

  Da Doamne sa se rezolve odata si chestia asta !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.