Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În straie populare româneşti, cu căciuli brumării şi cojoace miţoase ciobăneşti, străbat străzile din Jesi, sunând din zurgălăi. În fruntea grupului bărbătesc de colindători se află părintele Nicolae Popa, originar din Tuluceşti, judeţul Galaţi, ţinând la piept Icoana Naşterii Domnului. Cu toţii poartă măşti de protecţie şi păstrează distanţa unii faţă de ceilalţi, dar duc mai departe tradiţia românească a colindatului.
Ca şi anul trecut, colindele româneşti au răsunat mai întâi în biserica românească din Jesi, Italia, apoi în piaţetele localităţii. "Trei păstori se întîlniră" şi "Deschide uşa, creştine!" s-au făcut auzite cu emoţie şi speranţă, în ciuda pandemiei. "Zile de libertate cu responsabilitate", a mărturisit preotul Nicolae Popa despre metoda de colind în vremea noului coronavirus, oferind spre vizionare câteva filmuleţe.
Departe de locul în care s-au născut, departe de cei dragi, românii Diasporei încearcă să retrăiască atmosfera de Sărbători de acasă. Şi nu se sfiesc să iasă, cu mic, cu mare, la colindat. Nu pentru vreun câştig, ci pentru bucuria Crăciunului.

 

Posted by Biserica Ortodoxa Jesi on Tuesday, December 22, 2020
Deschide ușa creștine! (cu dor de țară din Jesi-Italia- 2020)

Colindătorii Bisericii Ortodoxe din Jesi în vremuri de pandemie!

Posted by Biserica Ortodoxa Jesi on Sunday, December 20, 2020
Citit 2037 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 12:08

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro