Din Ţiglina II, pe COVORUL ROȘU | O gălăţeancă în lumea showbiz-ului internaţional

Din Ţiglina II, pe COVORUL ROȘU | O gălăţeancă în lumea showbiz-ului internaţional
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Plecată din Galaţi, din cartierul Ţiglina II, unde a locuit până la vârsta de 17 ani, Giulia Deamina a ajuns astăzi în strălucitoarea industrie a modei internaţionale. Fosta elevă a Liceului Pedagogic „Costache Negri”, Giulia este implicată în organizarea Couture Fashion Week 2017, unul dintre cele mai importante evenimente de modă de la New York. De asemenea, pentru a doua oară consecutiv, ea va face parte din juriul Global Short Film Awards 2017, un festival care are loc în luna mai, la Cannes. Pentru că nu a uitat de unde a pornit în lume, gălăţeanca şi-ar dori foarte mult ca ambele evenimente internaţionale să devină o rampă de lansare pentru românii talentaţi fie în design vestimentar, fie în cinematografie.

Drumul spre succes

În 2012, în paginile de Diaspora ale ziarului „Viaţa liberă”, aflaţi despre Giulia Deamina, model şi fotomodel pentru designeri italieni şi francezi, care, până la vârsta de 26 de ani, jucase în filme, prezentase emisiuni, avea deja propria agenţie, lansase o linie de lenjerie intimă şi devenea editorul revistei „Deamina Magazine”.

„Galaţiul rămâne oraşul meu natal. Nu am să uit niciodată locul unde am crescut, copilăria mea şi pentru asta le voi mulţumi mereu părinţilor mei. Provin dintr-o familie simplă, de întreprinzători”, spunea Giulia, care, la 17 ani, îşi urmase părinţii în Italia, unde ei locuiau din 1995.

De pe podiumurile de prezentare, Giulia a ajuns, de cealaltă parte a baricadei, în zona de producţie, marketing şi management a evenimentelor cu covor roşu. Sau după cum o descriu jurnaliştii italieni, „antreprenor de succes în domeniul modei şi designului internaţional”.

Couture Fashion Week

Gălăţeanca ne-a povestit că şi în 2017 va fi implicată în organizarea Couture Fashion Week, care are loc la New York, în perioada 9-12 februarie, revista ei fiind partener media al acestui eveniment despre care povesteşte cu entuziasm, la superlativ: „Un eveniment incredibil care, în fiecare an, adună designeri cunoscuţi, inclusiv din România. Anul trecut, de exemplu, a participat Cătălin Botezatu! Vor fi trei zile de prezentări de modă, lux şi eleganţă. Aş vrea să fie o ocazie bună să devină cunoscuţi şi pentru românii noştri talentaţi”, ne-a declarat Giulia.

Festival de scurt metraje

Producătorul Andres Aquino, „părintele” Couture Fashion Week de la New York, a devenit, anul trecut, organizatorul primei ediţii a Global Short Film Festival, un festival de scurt metraje, care se desfăşoară chiar în timpul faimosului Festival Internaţional de Film de la Cannes. Concursul se vrea a fi o platformă deschisă pentru realizatorii de filme mai scurte de 15 minute, oferindu-le acestora posibilitatea de a-şi prezenta activitatea, de a obţine expunerea şi recunoaşterea internaţională, primind, în acelaşi timp, şansa de a intra în legătură cu factorii de decizie din industria cinematografică.

Anul trecut, câştigătorii au fost aleşi din 1.400 de competitori, din 80 de ţări, decizia fiind luată de un juriu format din critici de film şi jurnalişti, din care a făcut parte şi Giulia Deamina. Care va fi în juriu şi anul acesta!

„Înscrierile se încheie în decembrie, jurizarea filmelor va avea loc pe 15 aprilie 2017, în New York, la Crowne Plaza din Manhattan, iar decernarea premiilor va avea loc la Cannes, pe 20 mai 2017. Au posibilitatea de a participa toate casele de producţie, iar la gala premianţilor, pe covorul roşu, vor fi staruri, regizori, persoane foarte importante din lumea cinematografiei, ambasadori... şi de aceea îmi doresc ca România să fie integrată în aceste evenimente internaţionale. Aş fi tare mândră pentru românii noştri cu talent şi de aceea sper să fie un an bun pentru ei”, ne-a declarat Giulia Deamina.

Citit 5341 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.