Primul român intrat în faliment personal
Foto: romanialibera.ro

Primul român intrat în faliment personal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a fost publicat primul caz de insolvenţă a unei persoane fizice din România, un dezvoltator imobiliar din Constanţa.

Acesta a arătat că, în perioada 2007-2008, a demarat o afacere în domeniul imobiliar (construirea unor blocuri şi vânzarea apartamentelor aferente). O parte dintre aceste apartamente au fost cumpărate încă din stadiul de proiect, însă debitorul nu a putut finaliza proiectul.

Prin urmare, cumpărătorii nu au putut intra în posesia apartamentelor şi au început executarea silită. În plus, acesta a arătat că, pe lângă datoriile faţă de cumpărători, acumulase şi datorii la bugetul de stat, în valoare de 12,5 milioane de euro.

De asemenea, debitorul a declarat că „situaţia sa financiară este iremediabil compromisă şi un plan de rambursare a datoriilor nu poate fi elaborat şi pus în executare, dat fiind că veniturile sale sunt obţinute exclusiv din salariu”, un salariu în cuantum de 1.162 lei, din care 50 la sută se reține și virează către popririle înființate de creditori, susţine avocatnet.ro.

În consecinţă, instanţa a admis cererea, a desemnat un lichidator judiciar şi a dispus deschiderea procedurii insolvenței prin lichidarea activelor debitorului. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citit 2663 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.