Executare silită… fără frontiere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã a lansat Proiectul de Twinning “Creşterea gradului de colectare a creanţelor fiscale prin aplicarea mãsurilor de executare silitã”, care include un plan de lucru întocmit de către ANAF împreunã cu Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã din Spania.

Proiectul este finanţat de către UE cu 950.000 de euro şi are o duratã de 15 luni, pe parcursul cărora experţii români şi spanioli vor colabora activ pentru organizarea de seminarii, reuniuni, ateliere de lucru.

Proiectul este împărţit în cinci componente principale:

-    recuperarea în România a creanţelor stabilite în alte state membre ale Uniunii Europene, recuperarea în statele membre a creanţelor stabilite în România precum şi asistenţă reciprocă  referitoare la recuperarea creanţelor stabilite în alte state ne-membre;

-    recuperarea debitelor provenind din utilizarea necorespunzătoare a fondurilor europene;

-    aplicarea clară şi coerentă a criteriilor care respectă legislaţia internaţională fiscală pentru stabilirea răspunderii solidare a persoanelor în cazul declarării stării de insolvabiltate sau de insolvenţă a persoanei juridice;

-    valorificarea titlurilor de valoare sechestrate;

-    recuperarea ajutoarelor de stat ilegale sau interzise, în conformitate cu dispoziţiile Tratatului CE.

Printre personalităţile prezente la lansarea oficială a proiectului s-a numărat şi ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Dl. Estanislao de Grandes Pascual.

Citit 902 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.