Milioane de cozonaci

Milioane de cozonaci

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Românii consumă şi în acest an în jur de 7,5 milioane de cozonaci, chiar dacă preţul acestui produs atât de căutat în perioada Sărbătorilor Pascale a înregistrat o creştere de până în 5 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Unii patiseri au modificat preţurile la cozonaci din cauza tarifelor mari la energie, gaze, combustibili. Noi, de exemplu, nu le-am modificat de la Crăciun, dar cei care au avut o creştere mai mare de costuri au pus-o în acord cu preţurile", a declarat preşedintele Patronatului ROMPAN, Aurel Popescu. Acesta a spus că, şi în 2019, circa 5 la sută din totalul ofertei pe care o aduc pe piaţă patiserii va merge către românii care se află în afara ţării. "Continuăm exporturile de cozonaci şi pască în ţările cu populaţie românească, cel mai mult în Italia, Spania, Canada, dar şi în Anglia şi Germania. Gustul românului a rămas neschimbat. El preferă cozonacul tradiţional, cel cu nucă, stafide şi cacao sau combinaţia cu rahat sau ciocolată. Nu preferă nimic spectaculos", a precizat reprezentantul ROMPAN.

Citit 878 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 19:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro