Fonduri pentru viticultori
Foto: pestre.ro

Fonduri pentru viticultori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește posibililor beneficiari oportunitatea accesării fondurilor pentru finanțarea programelor de restructurare/ reconversie a plantațiilor viticole. Fondurile  sunt disponibile prin Programul Național de Sprijin în Sectorul Vitivinicol 2019–2023. Prin accesarea acestei măsuri, producătorii din România au posibilitatea să-şi restructureze sau modernizeze suprafeţele cu viţă-de-vie, pentru a corespunde cerinţelor actuale ale pieţei. Aceasta este una din măsurile luate de Comisia Europeană pentru a întări echilibrul pieţei vitivinicole, cât şi în vederea unei mai bune adaptări a ofertei la cerere pentru anumite tipuri de produse vitivinicole ce vizează suprafeţe a căror producţie nu este adaptată cererii, dar se poate adapta cu ajutorul unei restructurări a plantaţiilor, prin reconversia soiurilor, reamplasarea parcelelor, replantare sau modernizare.

În perioada 2019-2023, România îşi propune să restructureze, anual, o suprafaţă de viţă-de-vie de aproximativ 1.800 de hectare, ceea ce ar reprezenta un procent de 0,5-1% din suprafața viticolă totală. În perioada anterioară de programare, 2014-2018, în România a fost supusă măsurii de restructurare/reconversie o suprafață de 16.235 de hectare.

Beneficiarii programelor sunt producătorii viticoli, persoane fizice sau juridice, care deţin sau exploatează suprafeţe de viţă-de-vie cu soiuri nobile.

Citit 1283 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2019 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.