Campioni la deficitul bugetar

Campioni la deficitul bugetar

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un singur stat membru UE - Cipru - a avut anul trecut un deficit guvernamental mai mare de 3 la sută din PIB, în timp ce România a avut un deficit bugetar de 3 la sută din PIB, potrivit celei de-a doua estimări publicate luni de Eurostat.
În 2018, ţările care au înregistrat execedent bugetar sunt Luxemburg (2,7 la sută), Germania şi Malta (ambele 1,9 la sută), Bulgaria (1,8 la sută), Olanda (1,5 la sută), Cehia (1,1 la sută), Grecia (1 la sută), Danemarca, Slovenia şi Suedia (toate cu 0,8 la sută), Lituania (0,6 la sută), Croaţia (0,3 la sută), Austria (0,2 la sută) şi Irlanda (0,1 la sută). În acelaşi timp, două state membre au avut anul trecut deficite guvernamentale egale sau mai mari de 3 la sută din PIB: România (3 la sută) şi Cipru (4,4 la sută).
În schimb, la finele lui 2018, România se situa în rândul statelor membre UE cu un nivel redus al datoriei guvernamentale raportate la PIB (35 la sută), un nivel mai scăzut fiind înregistrat doar în Estonia (8,4 la sută), Luxemburg (21 la sută), Bulgaria (22,3 la sută), Cehia (32,6 la sută), Lituania (34,1 la sută) şi Danemarca (34,2 la sută).

Citit 511 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2019 19:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro