Cereri de plată pentru ”bunăstarea animalelor”

Cereri de plată pentru ”bunăstarea animalelor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 15 ianuarie - 15 februarie 2020 se desfășoară sesiunea de depunere a cererilor de plată pentru anul 2020 aferentă Măsurii 14 - "Bunăstarea animalelor", din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor şi pachet b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 6/10.01.2020 privind aprobarea modelelor cererilor de plată.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri. Pentru mai multe detalii, pe site-ul APIA pot fi studiate ghidurile solicitanților pentru cele două pachete ce pun la dispoziția potențialilor beneficiari informațiile necesare privind acordarea plăților.

De asemenea, instituția precizează că, în urma apariției în anul 2018 a cazurilor de forță majoră - pesta porcină africană (PPA), noile ghiduri conțin şi metodologia de calcul pentru efectivele afectate de PPA.

Citit 1802 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2020 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.