Undă verde de la Guvern pentru terminalul multimodal

Undă verde de la Guvern pentru terminalul multimodal
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Lucrările pentru terminalul multimodal care se va construi la Galaţi, în incinta Port Bazinul Nou, au primit undă verde, după ce Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 90 de milioane de euro, iar durata de realizare a proiectului este estimată la 40 de luni.

După cum "Viaţa liberă" v-a mai informat, terminalul multimodal presupune modernizarea infrastructurii portuare şi realizarea unei platforme logistice în care să fie îmbinate facilităţile fluvio-maritime cu cele feroviare şi rutiere. Practic, va fi modernizată infrastructura portuară de bază, a zonelor de depozitare și de stivuire, va fi eliminat blocajul pe rețeaua rutieră existentă, respectiv drumul de acces la rețeaua rutieră națională. Totodată, infrastructura rutieră publică va fi modernizată, prin crearea unui pod peste intersecția cu calea ferată de acces în zona portuară și a unui sens giratoriu.

Proiectul terminalului multimodal este este realizat în comun de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi operatorul privat Port Bazinul Nou, din cadrul Grupului Metaltrade, şi se va desfăşura în etape. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Guvern permite începerea primei etape, în care se vor face dragaje în Port Bazinul Nou pentru a permite intrarea în siguranţă a navelor, se va moderniza cheul pentru a se putea efectua operaţiuni multimodale şi se va extinde spaţiul de acostare. În cadrul celei de-a doua etape, investiţiile se vor centra pe racordul feroviar şi rutier, ce va asigura, împreună cu partea navală, intermodalitatea la nivelul portului.

Citit 5718 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.