Pe piaţa florilor, afaceri înfloritoare

Pe piaţa florilor, afaceri înfloritoare

Analiză Arhiva VL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Afacerile din domeniul floral din România s-au dublat în ultimii cinci ani și vor continua să crească şi în 2020, cu aproximativ 15 la sută, până la 450 milioane de lei, 90 la sută dintre antreprenorii din domeniu fiind români, potrivit estimărilor analiștilor KeysFin. "Momentan, creșterea acestui sector a venit doar din consum, însă cu siguranță poate veni și din producție, dacă vor exista inițiative în acest sens“, a declarat Roxana Popescu, managing director al KeysFin.

Cu toate acestea, nu toate sunt afaceri înfloritoare: din cele peste 830 de companii analizate, doar 387 au înregistrat profit în 2018. Rezultatul net al businessurilor din domeniul floral (profit minus pierdere netă) a evoluat de la o pierdere de 12,5 milioane de lei în 2014, la un profit de peste 20 de milioane de lei în 2018. Peste jumătate din totalul cifrei de afaceri de pe piaţa românească a florilor se concentrează în Bucureşti, Bistriţa-Năsăud şi Ilfov.

Valoric, în 2018, România a importat de 50 de ori mai multe flori decât a exportat. Cele mai multe au fost din Olanda - importuri valorând 78 milioane de euro, 60 la sută din total, Ungaria şi Italia.

Şi piaţa „e-florilor” a crescut constant, conform studiului KeysFin. În 2019, existau aproximativ 150 de magazine online de flori.

Citit 1284 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2020 17:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro