Proiect pentru reducerea riscului de inundaţii la Tecuci

Proiect pentru reducerea riscului de inundaţii la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a propus spre finanțare europeană proiectul „Reducerea riscului la inundații al municipiului Tecuci din județul Galați”. „Acesta este un proiect integrat de utilitate publică, care răspunde nevoilor de prevenire şi protecţie la inundaţii în zona municipiului Tecuci, respectiv protecţia la inundaţii a unui număr de 20.000 de locuitori. Această investiție este necesară pentru preîntâmpinarea unor dezastre viitoare similare celor din ultimii ani, în special anii 2007 şi 2010, când locuitorii din zonă au fost victime ale unor dezastre naturale de proporţii”, afirmă un comunicat de presă remis de Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

În cadrul proiectului se propune o acumulare nepermanentă, cu volumul total de 3,40 milioane de metri cubi, amplasată în amonte de podul DN 24 la circa 1,3 km, care are drept scop tranzitarea undei de viitură cu probabilitatea de depăşire de 0,5%, astfel încât să poată fi transportată de albia aval de acumulare până la confluenţa cu râul Bârlad, fără a produce inundații în zona aferentă orașului Tecuci. Pentru această construcție se va utiliza infrastructura verde, precizează comunicatul citat.

Totodată, prin acest proiect, se mai dorește realizarea lucrărilor de amenajare a albiei râului Tecucel, precum şi reabilitarea şi reechiparea stațiilor de pompare.

Valoarea totală a investiției este de 121,584 milioane de lei, cu TVA.

Citit 1976 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2020 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.