Peste 40 milioane de euro pentru investiţii în irigații. Până la ce dată pot fi depuse cererile de finanțare

Peste 40 milioane de euro pentru investiţii în irigații. Până la ce dată pot fi depuse cererile de finanțare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu data de 1 iulie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziție peste 43,7 de milioane de euro pentru proiecte de investiții în infrastructura de irigații.

Este vorba despre cereri de finanțare a proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigații prin submăsura 4.3 "Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice" din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Fondurile disponibile pentru această componentă a submăsurii se ridică la 43,7 milioane de euro.

Depunerea cererilor de finanțare se va face până pe data de 30 septembrie 2020, on-line, pe www.afir.info, de către beneficiarii eligibili, respectiv de către Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI), constituite din proprietari sau utilizatori de terenuri agricole, sau de către Federațiile Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (FOUAI), în măsura în care sunt deținători de infrastructură secundară de irigații preluată.

Într-un dialog cu senatorul gălățean George Stângă, președintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat că fondurile europene disponibile prin submăsura 4.3 pentru componenta infrastructură de irigații sunt nerambursabile, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de un milion de euro. Totodată, achiziția de echipamente de irigat pentru OUAI-uri/FOUAI-uri este limitată la un procent de maximum 30 la sută din valoarea totală eligibilă a proiectului, din care s-a scăzut valoarea aferentă echipamentelor de irigat.

Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării, solicitanții de fonduri nerambursabile au la dispoziție Ghidul solicitantului, care poate fi consultat gratuit pe site-ul agenției, www.afir.info, la secțiunea "Investiții PNDR".

La rândul său, directorul general al AFIR, Mihai Liviu Moraru, a ținut să precizeze că sistemul informatic al agenției permite parcurgerea tuturor etapelor procedurale, de la depunerea on-line a cererii de finanțare, la contractarea proiectului, solicitarea de informații suplimentare, depunerea contestațiilor, avizarea dosarelor de achiziții și până la autorizarea cererilor de plată depuse de beneficiari.

Citit 1280 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2020 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.