CertAsig intră în faliment

CertAsig intră în faliment

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Tribunalul Bucureşti a admis, la sfârşitul lunii trecute, cererea de faliment in cazul companiei de asigurări CertAsig, după ce Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în februarie 2020, retragerea autorizaţiei de funcţionare a acesteia, ca urmare a faptului că societatea nu şi-a restabilit în termenul prevăzut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerinţa de capital minim. Cererea de intrare în faliment a fost înregistrată în 27 martie 2020, însă, din cauza situaţiei create de epidemia de coronavirus, a fost admisă abia acum de instanţă. Conform site-ului 1asig.ro, Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate prelua cererile de plată din partea potenţialilor creditori de asigurare ai CertAsig, dar ele vor fi instrumentate doar după decizia definitivă de faliment a instanţei şi după preluarea tuturor evidenţelor companiei. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor. Termenul fixat de Tribunalul Bucureşti pentru analiza stadiului continuării procedurii este 9 octombrie 2020.

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2020 17:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro