Identificarea vizuală online, în premieră absolută la ANAF

Identificarea vizuală online, în premieră absolută la ANAF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice: identificarea vizuală online. Aceasta este operațională  începând de marți, 11 august.

Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video, adică prin identificare vizuală online, anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați. Dacă optați pentru această modalitate de înregistrare, trebuie să vă programați online, prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul ANAF (anaf.ro). Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. Dacă nu puteți participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

Pentru a putea opta pentru identificarea vizuală online, intrați pe site-ul ANAF, dați click pe "Înregistrare în Spațiul Privat Virtual", apoi pe ”Înregistrare utilizatori persoane fizice și juridice”. Selectați ”persoane fizice”, apoi ”Înregistrare cu parolă”. În formularul care se deschide, la ”tipul de aprobare”, selectați ”Identificare vizuală on-line (sistem video)”. ANAF vă va transmite apoi o informare pe e-mail, care cuprinde: a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula; b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu puteți participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, aveți posibilitatea de a solicita o reprogramare; c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV; d) reguli de conduită.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online, funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi de dvs. Dacă nu răspundeți corect întrebărilor care vi se pun, cererea de înregistrare în SPV va fi respinsă.

Reamintim că aprobarea înrolării în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator și parolă, se poate realiza de la distanță și prin identificarea cu numerele atribuite documentelor din cele zece categorii acceptate de aplicație. Printre acestea se numără notificările privind destinația sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, notificările privind nedepunerea în termen a declarației de venit sau de impunere, decizii de impunere, somații etc.

Citit 1815 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2020 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.