Pronosticul managerilor privind evoluţia economică

Pronosticul managerilor privind evoluţia economică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o scădere a activităţii în construcţii şi servicii şi o creştere moderată a preţurilor în industria prelucrătoare şi comerţul cu amănuntul, potrivit anchetei de conjunctură din luna decembrie, realizată de INS.

Astfel, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni scăderea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -13 la sută). Referitor la numărul de salariaţi se estimează scăderea moderată, soldul conjunctural fiind de -8 la sută pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6 la sută).

În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scăderea volumului producţiei (sold conjunctural -38 la sută) şi o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -19 la sută).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de scădere moderată a activităţii economice (sold conjunctural -11 la sută). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +2 la sută).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o scădere în următoarele trei luni (sold conjunctural -17 la sută), iar preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (sold conjunctural -11 la sută).

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.