AJFP Galați recomandă utilizarea Spațiului Privat Virtual

AJFP Galați recomandă utilizarea Spațiului Privat Virtual
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați le recomandă contribuabililor gălățeni să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) de pe platforma ANAF, pentru a comunica mai facil și mai eficient cu organele  fiscale. Sunt evitate astfel deplasările nedorite la sediul unităților fiscale și se economisesc atât timpul, cât și cheltuielile cu consumabilele.

SPV este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu acces facil și gratuit. Prin intermediul său se pot depune online mai multe formulare, printre care și declarația unică și pot fi transmise cererile de eliberare a certificatelor de rezidență fiscală. Tot prin SPV se pot plăti obligațiile fiscale la buget direct cu cardul bancar, prin interconectarea cu ghişeul.ro și pot fi solicitate de la autoritățile fiscale diferite informații, cum ar fi situația obligațiilor de plată și a contribuţiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori, duplicat după declarația unică, adeverința de venit, certificatul de atestare fiscală sau certificatul de cazier fiscal. Nu în ultimul rând, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, persoanele fizice se pot programa online înainte de a se deplasa la sediile unităților fiscale, pentru a fi primite la ora dorită, pot solicita asistență în domeniul fiscal și au acces gratuit la noutăți legislative.

Pentru persoanele juridice, sunt posibile, în plus, accesarea electronică a extraselor de cont pentru conturile deschise la Trezorerie, solicitarea și primirea de îndată a fișei pe plătitor, solicitarea electronică a certificatului de cazier fiscal și primirea de acte administrative fiscale.

Citit 1168 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.