Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în primul trimestru al anului, 113 inspecții fiscale generale și parțiale, la 74 de contribuabili persoane juridice și 39 de persoane fizice, precum și 79 de controale (inopinate și încrucișate), cele mai multe dintre ele la persoane juridice (74), doar cinci fiind la contribuabili persoane fizice. În urma tuturor acestor acțiuni de control, inspectorii fiscali gălățeni au stabilit obligații suplimentare de plată în valoare totală de 10,09 milioane de lei.
Conform AJFP Galați, din totalul celor 10,09 milioane de lei care trebuie plătiți suplimentar, sumele reprezentând TVA dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 34,78% (3,51 milioane de lei), urmând impozitul pe profit sau pe venit, cu o pondere de 25,98% (2,62 milioane de lei).
AJFP Galați informează că principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în trimestrul I al anului 2021 au constat în inspecții fiscale din proprie inițiativă, efectuate la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat. S-au verificat legalitatea și conformitatea declarațiilor fiscale, corectitudinea și exactitatea îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili și s-au stabilit diferențele de obligații fiscale principale, în baza analizei de risc. Unele inspecții fiscale au vizat soluționarea în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior. Controalele inopinate s-au făcut pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili. În virtutea rolului preventiv, inspectorii fiscali au mai stabilit 13 dispoziții de măsuri în vederea depunerii declarațiilor rectificative, a căror valoare estimată se ridică la 131.015 lei.

Citit 503 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 19:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro