Îmbunătățire a ratingului de țară

Îmbunătățire a ratingului de țară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenţia de rating Standard & Poor's a reconfirmat la "BBB minus/ A-3" ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a îmbunătăţit perspectiva de la "negativ" la "stabil", a anunţat Ministerul Finanțelor.

Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de această agenţie din noiembrie 2013.

"Ne aşteptăm ca economia României să înregistreze o creştere de 5 la sută în 2021 şi să rămână la un nivel solid în 2022-2023, pe baza revenirii consumului privat şi a majorării investiţiilor, în special în sectorul public. Acesta din urmă va fi susţinut de programul multianual de investiţii în infrastructură al guvernului, conform căruia cheltuielile publice urmează să crească cu 15 la sută în 2021. Aceasta va duce ponderea investiţiilor în PIB la un maxim istoric de 5 la sută", estimează Standard & Poor's.

Agenţia de evaluare subliniază însă că punerea în practică a planului de investiţii al Guvernului va depinde de absorbţia fondurilor europene alocate României, iar pentru accesarea fondurilor UE, România va trebui să elaboreze proiecte eligibile şi să implementeze o agendă de reforme.

Citit 810 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.