Cinci moduri de plată a obligațiilor la buget

Cinci moduri de plată a obligațiilor la buget
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați trece în revistă modalitățile prin care contribuabilii își pot îndeplini obligațiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte sume datorate bugetului general consolidat.

O primă modalitate de plată este cea cu cardul bancar - on-line (prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau al platformei guvernamentale ghiseul.ro) sau la Trezorerie. Plata cu cardul bancar este disponibilă momentan pentru persoanele fizice.

O a doua modalitate este prin virament bancar. Codurile IBAN aferente conturilor unităților Trezoreriei Statului se regăsesc pe site-ul ANAF, în secțiunea Asistență contribuabili/ Plata obligațiilor fiscale/ Codurile IBAN. Ordinul de plată poate fi completat și cu ajutorul aplicației OPFV disponibilă pe site-ul ANAF, în secțiunea Asistență contribuabili/ Programe utile. Pentru efectuarea plăților prin virament bancar pot fi utilizate și serviciile e-banking.

O a treia variantă de efectuare a plăților este prin ordin de plată multiplu electronic (OPME). Acesta se depune on-line prin Sistemul naţional de raportare Forexebug de către instituţiile publice, respectiv, prin intermediul serviciului Depunere declaraţii de către operatorii economici şi alte entităţi decât instituţiile publice.

A patra variantă - clasică, am putea să-i spunem - este cu numerar, la casieriile Trezoreriei Statului pe raza cărora contribuabilii își au domiciliul fiscal (adresa unde locuiesc efectiv, sediul activității, sediul social).

Ultima variantă este prin mandat poștal.

În contextul restricțiilor sanitare în vigoare, AJFP Galați recomandă plata obligațiilor la bugetul de stat prin mijloace electronice.

Citit 1041 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.