Uniqa Asigurări se retrage de pe piața polițelor RCA

Uniqa Asigurări se retrage de pe piața polițelor RCA
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat cererea Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, de a ieşi de pe piaţa RCA. ASF a transmis vineri că a aprobat "retragerea, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie (RCA) acordată societăţii Uniqa Asigurări". Se pare că la baza deciziei retragerii din piață au stat pierderile financiare cauzate de un număr relativ mic de clienți.

Decizia Uniqa nu afectează însă polițele deja cumpărate, scrie digi24.ro, care menționează că aceasta avea o cotă de piață de sub 1%, dar și cele mai ieftine oferte de asigurare obligatorie.

Specialiștii avertizează că segmentul RCA trece printr-o perioadă agitată și sunt posibile noi majorări de tarife la polițele auto obligatorii, în contextul în care, cu numai două luni în urmă, City Insurance, liderul pieței de asigurări din România, a intrat în procedură de faliment.

În piață au mai rămas acum șapte firme la care șoferii își mai pot face asigurarea obligatorie: Euroins, Allianz-Țiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama și Generali. Cei şapte jucători au încheiat semestrul I din 2021 cu un volum cumulat al subscrierilor de 1,19 miliarde de lei, reprezentând 53 la sută din volumul total al subscrierilor pe piaţa RCA, de 2,25 miliarde de lei, scrie Mediafax.

Prăbuşirea City Insurance, cel mai mare asigurător din România atât la nivelul întregii pieţe, cât şi din zona de RCA, a cauzat un val de efecte negative. Preţurile la poliţele RCA s-au dublat sau chiar triplat în unele cazuri, atât din nevoia pieţei de a compensa lipsa unui jucător mare, cât şi pentru a putea face faţă unui eventual val al şoferilor cu risc ridicat care ar putea lua cu asalt asigurătorii rămaşi pe zona de RCA, mai scrie sursa citată.

Citit 2183 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.