Recesiune ușoară, posibilă pe final de an

Recesiune ușoară, posibilă pe final de an
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Recuperarea economică a încetinit substanţial în al treilea trimestru al anului, iar o recesiune uşoară este posibilă în ultimul trimestru, în contextul în care economia a depăşit nivelul pre-pandemie, susţin analiştii OTP Bank, care consideră că situaţia pandemică continuă să se deterioreze şi inflaţia în creştere a început să erodeze veniturile populaţiei.

Analiştii OTP Bank precizează că redresarea remarcabilă din prima jumătate a anului, alimentată în principal de sectorul serviciilor şi industrie, a făcut posibilă depăşirea nivelului PIB înregistrat înainte de pandemie. Cu toate acestea, economia nu se poate izola de problemele inflaţiei în creştere, blocajele lanţului de aprovizionare şi problemele induse de criza COVID.

Conform sursei citate, tabloul este completat de o traiectorie ascendentă a inflaţiei, începând cu luna septembrie, şi având în vedere evoluţia inflaţiei la nivel mondial şi ritmul lent al măsurilor de înăsprire monetară, se preconizează o depăşire a pragului de 8% pentru luna decembrie.  

Citit 1073 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.