Premianții Topului Camerei de Comerț

Premianții Topului Camerei de Comerț
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Galați a premiat, marți, la Hotel Vega, câteva dintre cele mai performante firme din Galați, în cadrul unui eveniment care fusese amânat cu aproape două luni, din cauza restricțiilor sanitare existente la data stabilită inițial, la sfârșitul lunii octombrie.

„Topul Camerei de Comerț este un eveniment important, demonstrând capabilitatea județului, diversitatea și forța financiară a firmelor gălățene, de la firme mari, private (cum ar fi Damen, Apă Canal etc.), până la firme medii, cu impact important în economia județului. Mai mult decât atât, dincolo de sănătatea acestor entități în condiții economice dificile, totuși sunt și firme, cum e Nasdis, care au păstrat integral capacitatea și forța de muncă, ceea ce este foarte important și din punctul de vedere al taxelor plătite la buget. Această acțiune importantă a Camerei de Comerț nu face altceva decât să sublinieze efectul benefic al firmelor private în economia județului. Mulțumirile noastre sunt adresate tuturor partenerilor și colaboratorilor Camerei, în mod special Primăriei municipiului Galați, a cărei contribuție la organizarea acestei acțiuni a fost esențială”, a spus amfitrionul evenimentului de ieri, Ion Stroe, membru în Colegiul de conducere al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

Clasamentul întocmit de CCIA, pe baza rezultatelor financiare înregistrate în anul 2020, conține 2.174 de firme, câte maximum 10 pentru fiecare domeniu, grupă de activitate și clasă de mărime. Criteriile pentru a intra în top au fost profitul din exploatare pozitiv și o cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei (în cazul microîntreprinderilor) și de minimum 250.000 de lei în cazul celorlalte entități.

Cele mai numeroase firme din topul Camerei gălățene sunt din servicii (697 firme) și comerț (670), urmate de cele din industrie (344), construcții (223), agricultură, silvicultură și pescuit (90), turism (76) și cercetare-dezvoltare și high-tech (74).

După clasa de mărime, firmele din top au fost structurate în întreprinderi foarte mari (două la număr, Damen și Arabesque), întreprinderi mari (27), mijlocii (124), mici (515) și microîntreprinderi (1.506 firme).

Firmele care au fost prezente la evenimentul de ieri și care au fost premiate sunt: Șantierul Naval Damen, Grande Gloria Production, Liberty Tubular Products, Invictus Force&Safe și Combavipor (industrie); CNFR Navrom, Apă Canal, Administrația Piețelor Agroalimentare, DMT Marine Equipment și Nasdis Consulting (servicii); Arcada Company, Tancrad și Citadina '98 (construcții); Vega Company (turism); Digital Core Tehnologies și IgnoreDesign (cercetare-dezvoltare și high-tech).

Citit 2373 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.