Încep controalele pe şantierele de construcții din Galaţi

Încep controalele pe şantierele de construcții din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada februarie - martie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a desfăşurat prima etapă a Campaniei naţionale de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor. În acest context, au fost transmise informări la 70 de angajatori care fac parte din grupul-ţintă (angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor (coduri CAEN 41, 42 şi 43), dar şi în cel al serviciilor externe de prevenire şi protecţie abilitate.

„Inspecţia Muncii consideră că se impune intensificarea acţiunilor de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în şantierele temporare şi mobile, având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în cursul anului 2021 în domeniul construcţiilor, precum şi gravitatea acestora”, precizează ITM Galați.

Cea de-a doua etapă se va desfășura între lunile aprilie și octombrie 2022, când inspectorii de muncă fac controale efective pe șantierele temporare și mobile. Vor fi verificate aspecte referitoare la organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă, instruirea lucrătorilor, lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător, utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării, respectarea cerințelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Citit 1495 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2022 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.