Serviciul de verificare a documentelor eliberate în SPV, extins

Serviciul de verificare a documentelor eliberate în SPV, extins
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați informează că pe site-ul ANAF, în secțiunea Servicii Online / Verificare documente electronice eliberate în Spațiul Privat Virtual (SPV), a fost implementată posibilitatea de verificare de către terțe persoane a autenticității certificatelor emise în format electronic.

Astfel, serviciul Verificare documente electronice eliberate în Spațiul Privat Virtual este disponibil pentru verificarea autenticității mai multor categorii de documente emise în format electronic și transmise prin intermediul SPV. Aceste categorii includ adeverința de venit, certificatul de atestare fiscală, cazierul fiscal, certificatele de rezidență fiscală, certificatul privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente/juridice străine, certificatul privind atestarea desfășurării activității în România de către sediul permanent/sediul permanent desemnat al unei persoane juridice străine.

Verificarea se realizează pe baza numărului de înregistrare a documentului și a codului de identificare fiscală a persoanei pentru care acesta a fost emis, precizează AJFP Galați.

Documentele transmise prin intermediul Spațiului Privat Virtual sunt semnate cu semnătura electronică calificată a Ministerului Finanțelor, nefiind necesară prezentarea contribuabililor la sediul organului fiscal pentru semnătură și ștampilă.

Citit 1092 ori Ultima modificare Duminică, 24 Aprilie 2022 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.