Scădere a productivității muncii din industrie

Scădere a productivității muncii din industrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Productivitatea muncii în industrie s-a redus, în prima jumătate a acestui an, cu 1,1 la sută, comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderea a fost determinată de diminuările înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,6 la sută), industria extractivă (-0,8 la sută) şi industria prelucrătoare (-0,2 la sută).

Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7,7 la sută), industria bunurilor intermediare (-6,1 la sută), industria energetică (-1,6 la sută) şi a crescut în industria bunurilor de uz curent (+8,2 la sută) şi industria bunurilor de capital (+2,8 la sută).

În iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,6 la sută ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,3 la sută), industria prelucrătoare (-4,7 la sută) şi industria extractivă (-0,5 la sută).

Pe marile grupe industriale productivitatea muncii s-a redus la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-14,5 la sută), industria bunurilor de uz curent (-6,8 la sută), industria energetică (-5,3 la sută), industria bunurilor intermediare (-5 la sută) şi industria bunurilor de capital (-0,9 la sută).

Citit 783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.