Care este procedura pentru obținerea avizului de mediu

Care este procedura pentru obținerea avizului de mediu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția pentru Protecția Mediului Galați îi anunță pe cei interesați că, pentru aprobarea planurilor și programelor, este necesară obținerea avizului de mediu. Exemple pentru care este necesară parcurgerea procedurii de evaluare strategică de mediu sunt planurile de urbanism (PUD, PUZ, PUG), planurile de amenajare a teritoriului, strategiile de dezvoltare, amenajamentele silvice și pastorale etc.

Solicitarea pentru emiterea avizului de mediu la Agenția pentru Protecția Mediului Galați trebuie făcută de titularul planului sau programului, prin depunerea unei documentații care conține: notificare privind elaborarea primei versiuni a planului/ programului, memoriul scris și o parte desenată cu amplasamentul și încadrarea, anunțurile publice privind inițierea procesului de elaborare a planului ori programului (două anunțuri în mass-media la interval de trei zile calendaristice), dovada achitării tarifului.

Alte informații necesare referitoare la procedura de reglementare și formularele necesare depunerii solicitării avizului de mediu se pot găsi accesând site-ul APM Galați.

Citit 881 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2022 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.