Piața criptomonedelor a scăzut dramatic în ultima perioadă

Piața criptomonedelor a scăzut dramatic în ultima perioadă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste două trilioane de dolari din piața cripto au dispărut în ultimul timp datorită instabilității monedelor virtuale. 

Cutremurul provocat de evaporarea a două trilioane de dolari din piaţa criptomonedelor a provocat o undă de şoc în întregul univers al monedelor digitale. Impactul a ajuns acum şi la cei care conduc cele mai mari companii cripto, producând demisii şi dispariţii în rândul conducătorilor, a relatat Bloomberg într-un articol.

Nume importante din industrie, cunoscute pentru disputele lor cu „cripto-scepticii” şi adepţii finanţelor clasice, au fost înlocuite de un management mult mai sobru din rândul acestora. Când Celsius, unul dintre cei mai mari creditori americani de criptomonede, se afla în plin proces de faliment, Alex Mashinsky a fost înlocuit de Chris Ferraro, care a lucrat 18 ani pentru JP Morgan. Foarte multe nume grele, începând de la Alex Mashinsky, controversatul cofondator al Celsius (companie falimentară în prezent), până la Jesse Powell, omul din spatele uneia dintre cele mai mari platforme de exchange din lumea criptomonedelor au ales să părăsească posturile în ultimele două luni.

Motivele din spatele acestor demisii au fost diverse şi fără o explicație clară, însă ceea ce a provocat cu adevărat acest fenomen a fost dispariţia din piaţă a două trilioane de dolari, ce s-a transformat într-un seism în universul cripto.

Sentimentul de calm care s-a instalat în piaţă momentan ar putea anunţa o tranziţie către o perioadă mult mai dificilă pentru monedele digitale, pe măsură ce finanţele clasice câştigă tot mai mult teren. 

 

Citit 1016 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.