Casele de marcat - toate declarațiile duc la Fisc

Casele de marcat - toate declarațiile duc la Fisc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați face precizări referitoare la respectarea de către contribuabili a termenelor declarării sau depunerii de informații în domeniul aparatelor de marcat electronice fiscale prin formularele F4105 și F4109.

Astfel, utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale au obligația de a informa organul fiscal competent, prin transmiterea unei notificări, denumite "F4105 - Notificare privind situația aparatului de marcat electronic fiscal" - cu privire la apariția unei situații precum furtul, dispariția sau distrugerea aparatului de marcat electronic, schimbarea locului de utilizare a acestuia între puncte de lucru ale aceluiași operator economic, înstrăinarea aparatului de marcat electronic fiscal, închiderea punctului de lucru, încetarea activității prin lichidare, dizolvarea, fuziunea, divizarea operatorului economic sau altele, după caz.

Notificarea trebuie trimisă organului fiscal competent, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data la care a apărut situația.

"F4109 - Declarația privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate" se depune în fiecare lună de către utilizatori pentru aparate de marcat neutilizate, păstrate de către aceștia după: închiderea punctelor de lucru, scoaterea memoriei fiscale, restrângerea punctelor de lucru, încetarea activității sezoniere sau suspendarea activității etc., până în momentul în care se reia activitatea.

Declarația se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate.

DGRFP precizează că nefurnizarea la termen de către contribuabili a informațiilor periodice solicitate de organul fiscal constituie contravenție.

Citit 759 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 12:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.