Fiscalizarea bacșișului, un eșec

Fiscalizarea bacșișului, un eșec
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În primul semestru al acestui an, statul român a reușit să obțină mai puţin de 10 milioane de lei din impozitarea bacșișului, de peste zece ori mai puțin decât estimările făcute pentru întregul an 2023. Conform informațiilor obținute de Economedia de la Ministerul Finanțelor, guvernul a încasat impozit pe bacșiș de numai 9,7 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, de când a fost introdusă această nouă taxă de 10%.

Cifrele vin în contextul în care Guvernul estima în bugetul pentru acest an venituri de 95 de milioane de lei din impozitarea bacșișului, o sumă pe care la momentul respectiv a considerat-o ca fiind o estimare pesimistă, notează Economedia.

Dacă luăm în calcul cifra de 9,7 milioane de lei ca impozit de 10%, rezultă că bacșișul declarat de restaurante, baruri și alte unități s-a ridicat la circa 97 milioane de lei, în primul semestru al acestui an, sumă care pare și ea foarte departe de realitate. Astfel, conform unui studiu Deloitte, estimările privind sumele plătite și, respectiv, încasate sub formă de bacșiș sunt cuprinse între 750 milioane de lei și 1,5 miliarde de lei.

Citit 797 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 12:24

1 comentariu

  • postat de marr
    Marți, 22 August 2023 21:22
    86.124.202.***
    Statu' (Politicienii de fapt) ar fi in stare/ar vrea , daca s-ar putea , sa-i dam lui BACSISU . TOT bacsisu.Se stie - au cheltuieli(personale) si mare nevoie de bani . Sa acopere gaura-deficitu' ...si toate motivele alea ...Patrioate .
    Fac gaura(fura) si Dupa recupereaza de la prosti/albinutze
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.