Linie tehnologică de ultimă generație pentru producția de țevi

Linie tehnologică de ultimă generație pentru producția de țevi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Liberty Galați își extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată cu țevi și conducte acoperite în interior și exterior, în urma instalării unei linii de producție de ultimă generație la compania sa specializată, Liberty Tubular Products Galați.

Noua linie va permite Liberty Galați să devină singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite, obținute din propria producție de tablă groasă, compania fiind astfel capabilă să ofere soluții complete în acest domeniu clienților săi din România, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și America.

"În urma unei investiții de peste 40 de milioane de lei, noua linie de acoperire a țevilor, cu un grad ridicat de automatizare, va fi operată de o echipă de 25 de specialiști, în prezent aflându-se în faza de punere în funcțiune și de testare a producției. Astfel, Liberty Galați intră pe o piață globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piața europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creștere estimată de circa 3,5 la sută anual până în 2031", se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Această extindere a portofoliului de produse vine după ce, în luna martie, Liberty Galați a repornit Furnalul nr. 5, în urma unui amplu program de mentenanță și îmbunătățiri derulat pe o perioadă de trei luni. Noile produse de la Liberty Tubular Products, cu valoare adăugată mare, vor crește flexibilitatea și producția Combinatului Liberty Galați.

"Prin această investiție, putem produce țevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galați, și putem prelucra produse premium pentru clienții din România și din Europa. Răspundem, astfel, cererii pieței cu o ofertă de produse specializate care se adaugă unui portofoliu integrat de produse de calitate cu valoare adăugată. În același timp, continuăm să investim în flexibilitatea operațiunilor noastre de producție și în transformarea Greensteel", a declarat directorul executiv al Liberty Galați, Prasanta Mishra.

"Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, linia asigură spălarea, uscarea, sablarea, inspecția și acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum și - la cerere - cu spumă polipropilenică. Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafața exterioară a țevilor și conductelor, noua linie de producție poate efectua și protecția suprafeței interioare cu rășină epoxidică. Protejate în acest mod, țevile și conductele pot fi utilizate la transportul petrolului și gazelor naturale, apei sau altor substanțe lichide, fiind acreditate în conformitate cu standardele API 5L și ISO 3183/ ediția a patra 2019-10", informează compania.

Liberty Galați produce o gamă largă de produse plate de oțel de calitate (tablă groasă, rulouri, foi și rulouri galvanizate și produse cu acoperire organică), precum și produse tubulare sudate, și furnizează oțel clienților din România și din aproximativ 30 de țări din întreaga lume. Produsele din oțel fabricate la Galați sunt utilizate în sectorul naval, în domeniul construcțiilor, pentru recipientele sub presiune, în industria auto, transporturi, precum și în alte sectoare de activitate.

Citit 1887 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 06:17

1 comentariu

  • postat de Mariusica bubulica
    Miercuri, 10 Mai 2023 09:26
    86.124.201.***
    Bravo pt investiție și viziune.
    Trebuie vândute produse cu valoare adăugată mare că sa fie profitul ok.
    Liberty Galați poate fi un jucător important in piața de oțel.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.