Actele la control!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nouă nu ni se dă, nouă nu ni se prezintă, nu se răspunde, nu suntem luaţi în seamă”, acesta este unul dintre refrenele favorite ale democrat-liberalilor din Consiliul Local. Mereu politicienii PDL au câte ceva de acuzat ori reproşat vizavi de transparenţa Primăriei.

Recenta şedinţă a Consiliului Local a început cu observaţia supărată a consilierului local PDL Mihai Alin care şi-a exprimat nemulţumirea că documentele financiar-economice ale Teatrului Muzical „Nae Leonard” solicitate de Comisia nr. 1 de Buget-Finanţe, al cărei membru este, nu au fost prezentate.

Legal, conform regulamentului de funcţionale a Consiliului Local, asemenea acte trebuie puse cu celeritate pe masa aleşilor locali. În acest caz, aşteptarea a durat mai bine de două săptămâni şi situaţia trenează.

Primarul Dumitru Nicolae nu-şi face griji pe acest subiect şi promite că actele vor fi disponibile pentru consilierii înteresaţi.

Cine controlează teatrele?

Proiectul de hotărâre privind înlocuirea unui membru din comisia de evaluare a managementului la teatrele din municipiul Galaţi a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local chiar de către primarul Dumitru Nicolae.

Cel care urma să fie schimbat din componenţa comisiei este chiar preşedintele Comisiei de Cultură a CL, conservatorul Gheorghe Bugeag. Motivul pentru care acesta îşi va pierde locul în Comisia care ia la puricat managementul teatrelor este faptul că va lipsi din ţară câteva luni, fiind în America.

Pentru că grupul PC, căruia îi revenea locul în comisie, nu a făcut nicio propunere de înlocuire a lui Bugeag, proiectul a fost amânat pentru o altă şedinţă.

Case pentru gălăţeni loviţi de soartă

Două familii gălăţene s-au ales, prin bunăvoinţa Consiliului Local, cu un acoperiş deasupra capului. Aleşii locali au fost de acord să atribuire familiei Milea un apartament în Cartierul Cantemir după ce gălăţenii au fost daţi afară din locuinţa cumpărată.

Nicu şi Tincuţa Milea au locuit în imobilul de pe strada Sfântul Spiridon nr. 8, spaţiu dobândit prin cumpărare. Contractul de vânzare-cumpărare le-a fost însă anulat de Curtea de Apel Galaţi. După ce a plătit cinci ani chirie proprietarului căruia i-a fost retrocedat imobilul, familia Milea a fost somată să elibereze spaţiul iar acum se poate muta într-o casă nouă.

Familia Munteanu, alcătuită din şapte membri (mamă, trei fii şi trei nepoţi) a fost mutată din imobilul de pe strada Carnabel nr. 21 înainte să se întâmple o tragedie. Clădirea este grav avariată, fiind în pericol de prăbuşire.

Pentru execuţia lucrărilor de consolidare familia Munteanu a fost mutată pe Privighetorii nr.23, într-o locuinţă alcătuită din trei camere.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.